📝Quick’21 / V&V 1 en De Wâlden 1 delen de punten

Afgelopen zaterdag stond er een streekderby op het programma voor de ploeg uit Oudega/Garijp.  Men mocht het opnemen tegen De Wâlden, een ploeg met wie Quick’21 vorig jaar meerdere malen oog in oog stond. Het was vaak spannend tussen beide ploegen, maar vorig jaar wisten de Oudegaasters er tweemaal met de winst van door te gaan.

Met een goedgevulde tribune luidde scheidsrechter P.M. van der Kloet om 19.20 het eerste fluitsignaal. De eerste helft ging de score gelijk op, waarbij de combinatieploeg veel strijdlust liet zien. Er werd initiatief genomen in de score, maar De Wâlden wist hier telkens een antwoord op te geven. Eenmalig werd er een gaatje van twee doelpunten geslagen, maar tot een verschil van drie kwam het niet. Aan het einde van de eerste helft werden de aanvallen niet goed genoeg uitgespeeld om met een voorsprong de rust in te gaan. De tegenstanders kwamen terug op gelijke hoogte. Een ruststand van 13-13 volgde, waarin nog van alles mogelijk was.

De tweede helft begon de thuisploeg voortvarend door gelijk een gaatje te slaan door doelpunten van Stan Kleinhuis en Geke Blauw. Er volgde een time-out op verzoek van De Wâlden. Dit leek in eerste instantie nog geen vruchten af te werpen, gezien de score langere tijd uitbleef vanuit beide kanten. Maar het was de tegenpartij die het scoreverloop oppakte en een verschil wist te maken van drie doelpunten. Hierop volgend werd er een time-out genomen door trainer/coach Nico Kraan. De ploeg had de kans, die er in het begin van de tweede helft lag om de wedstrijd naar zich toe te trekken, laten liggen. Dus men moest er nu dubbel en dwars voor vechten om toch nog één of meerdere punt(en) uit dit duel te halen. Door goede wissels aan Quick’21/V&V zijde, wist de ploeg steeds dichterbij te kruipen door doelpunten van Gerwold Hylkema. In de laatste 6 seconden van de wedstrijd zorgde Remco Schraa ervoor dat bij het grotendeel van de aanwezigen het hart een paar slagen oversloeg. Hij benutte de terecht gegeven strafworp waardoor de eindstand 23-23 werd.

Volgende week speelt Quick’21/V&V 1 in Hardenberg, om het op te nemen tegen Juventa 1.