VenV wint gemakkelijk in Kollum

Om Rood-Wit niet uit het ook te verliezen in de race naar het kampioenschap moest er vandaag gewonnen worden van Invicta. De goed leidende heer Veldhuis floot om klokslag 15.30 de wedstrijd in. Dwars over het veld stond een straf noord-ooster windje, maar in combinatie met de zon leverde dit een mooi korfbal weertje. Al binnen enkele minuten nam Vlug en Vaardig de 0-2 voorsprong door twee keurige goals van de goed spelende Roel Schipper. Verdedigend stond het goed waardoor de voorsprong zich alsmaar uitbreidde. Bij een stand van 2-9 wist Invicta zich iet wat te herpakken en tilde de score vlak voor rust naar 4-9.

Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. Vlug en Vaardig scoorde rustig door en Invicta kon geen aansluiting vinden. Eigenlijk beloonde VenV zich te weinig met een hele berg gemiste 100% kansen. Er werden een tweetal stippen gemist en doorloopballen bleken voor ene heer De Jong een lastig karwei. Met een stand van 9-17 werd er afgefloten. Prima punten!

Volgende week de beurt aan DTS. 15.30 in Surhuizum!