Eerste helft V&V biedt hoop

V&V probeert tegen Oerterp de eerste punten van het zaalseizoen binnen te halen. Het begin van de wedstrijd biedt weinig perspectief hierop, aangezien Jisse van der Schaaf meteen de eerste twee aanvallen van Oerterp promoveert tot doelpunten. V&V opent slordig, maar herstelt zich goed door een benutte strafworp door Taede Rienk Sibma en een vrije bal van Dieke Hoekstra. V&V blijft goed bij de les, en speelt als een hecht collectief. Toch kan het niet voorkomen dat Jisse van der Schaaf via een makkelijk gegeven strafworp en een afstandsschot de score opnieuw in het voordeel van Oerterp brengt.

Als de marge vervolgens naar vier wordt getild, dreigt V&V de aansluiting te missen. Gelukkig is daar Arjen Brander die zich een meer dan waardig vervanger van de geschorste Sytze Brouwer toont en twee keer raak mikt. Als Dieke Hoekstra vervolgens haar specialiteit, vrije worpen, ten gelde maakt, en Taede Rienk Sibma een strafworp benut, is de stand weer gelijk. V&V werkt hard, en de gelijke stand is een goede weerspiegeling van de verhoudingen.

Oerterp zet hun efficiƫnte korfbalspel voort, en pakt de voorsprong snel terug. De tot dan toe ongelukkige Jan Jacob van der Zee trekt met zijn eerste treffer de stand weer gelijk. Oerterp laat zich hierdoor niet van de wijs maken, en komen gemakkelijk op 7-9. Weer is er een gaatje geslagen en moet V&V in de achtervolging. De laatste minuten van de eerste helft verandert V&V verdedigend van tactiek, en gaat het achterverdedigen. Oerterp weet hier niet mee om te gaan, en V&V profiteert. Eerst scoort Corrie Betten de 8-9, en daarna maakt Jan Jacob van der Zee zijn tweede afstandsschot.

Met nog een minuut te spelen in de eerste helft wordt het thuispubliek eindelijk beloond voor hun onverlate aanmoedigingen. Taede Rienk Sibma scoort het eerste velddoelpunt van zijn vak, en zorgt er daarmee voor dat V&V met een voorsprong de rust in gaat. Een voorsprong die een beloning is voor de tomeloze inzet van het team, waarin niemand uitgezonderd zijn steentje bijdraagt.

De tweede helft begint gelijk als de eerste. De eerste aanval van Oerterp levert meteen de gelijkmaker op, waarna Jisse van der Schaaf zijn team met twee afstandsschoten naar een voorsprong van twee punten schiet: 10-12. Waar het de eerste helft V&V lukt om aan te klampen, zit het de tweede helft niet zo mee. Aanvallend vallen de ballen er net niet in, terwijl Oerterp heer en meester is in de rebound. Een strafworp zorgt ervoor dat Oerterp nog verder uitloopt.

Taede Rienk Sibma verkleint de achterstand door een strafworp te benutten, na een goede actie van Dieke Hoekstra. De productie van V&V stokt vervolgens en dit biedt Oerterp de mogelijkheid om, ondanks een gemiste strafworp, uit te lopen naar 11-17. Pas acht minuten voor tijd weet Arjen de scoringsdroogte op te heffen met een fraai afstandsschot. De wedstrijd is dan al gespeeld, en Oerterp speelt de wedstrijd professioneel uit met lange aanvallen en een goed georganiseerde rebound. Over en weer worden er nog een paar afstandsschoten benut, wat de stand naar 14-20 brengt. De goed leidende scheidsrechter sluit de wedstrijd af met het geven van een meer dan terechte strafworp voor Oerterp. Nadat deze benut is, klinkt het laatste fluitsignaal, en blijft V&V wederom met lege handen achter.

Ondanks de terechte nederlaag put V&V hoop uit de eerste helft. Mocht het V&V lukken om de komende weken met dezelfde passie, strijdvaardigheid en teamspirit te spelen als in de eerste helft, dan kan het niet lang duren voordat V&V de eerste punten incasseert.

Doelpunten: Taede Sibma 5, Arjen Brander 3, Jan Jacob van der Zee 3, Dieke Hoekstra 2, Corrie Betten 1.