Elburg 1 – VenV 1

De bus voor de Biobalance7-formatie stond afgelopen zaterdag om 17:00 uur klaar voor vertrek naar Elburg. Alleen tegen NKC’ 51 wist VenV 1 een punt te pakken, maar in de wedstrijden die daarop volgden tegen Noordenveld 1 en Dindoa 1 speelde VenV goed en had het zeker recht op de punten. Zal het de ploeg van Jaap Jan van der Molen dan vandaag eindelijk lukken om twee punten mee naar huis te nemen?

De wedstrijd begint goed, Arjen Brander, terug van een blessure, brengt de score op 0-1. De stand gaat gelijk op tot een score van 7-7. VenV weet twee doelpunten uit te lopen door goede afstand treffers van Teade Sibma en Roel Schipper. Elburg weet het verschil weer tot één doelpunt te brengen maar door opnieuw een goal van Arjen Brander is het verschil weer twee punten. De ploeg uit Garijp heeft het de laatste 10 minuten van de eerste helft dan toch weer lastig. Elburg zet aan, maakt knappe goals en gaat de kleedkamer in met een voorsprong van 13-12.

Na de rust komt de spanning opnieuw in de wedstrijd en gaat de strijd gelijk op. Een vrije bal van Jan Jacob van der Zee brengt de score 15-15. Nogmaals lukt het de ploeg uit Garijp om twee doelpunten voor te komen door twee goals van Roel Schipper. Dit is het moment waarop de bank en het meegereisde publiek van VenV enthousiast wordt en het gevoel heeft de punten mee naar huis te kunnen nemen. Echter met nog 10 minuten op de klok vindt de scheidsrechter dat VenV sneller tot een doelpoging moet komen, hij fluit af en geeft op deze manier Elburg de gelegenheid om er 17-17 van te maken.

De slotfase van de wedstrijd biedt nog alle kansen voor beide ploegen om de volle punten te pakken. Elburg krijgt aan het einde van de wedstrijd nog een strafworp mee en wint uiteindelijk met 19-18. De Biobalance7-formatie heeft een boeiende en spannende wedstrijd neergezet en verdiende gezien de strijdlust zeker een punt.