📝 Quick’21 / V&V verstevigt koppositie

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip afreizen naar Hardenberg voor een confrontatie met Juventa 1. Daar waar de spelers de afgelopen weken verblijd waren met zonovergoten korfbalweer, daar moest er nu rekening worden gehouden met een straffe wind en buiige periodes. Het weer bleek uiteindelijk de grootste tegenstander voor het combinatieteam uit Oudega en Garyp.

De ploeg van Nico Kraan begon voortvarend aan de wedstrijd en pakte meteen de voorsprong. Echt los kwam de ploeg nooit, totdat Stan Kleinhuis en Hilly van der Wal voor een 3-puntsvoorsprong tekenden. Door enkele foute keuzes pakte Juventa echter brutaal de voorsprong door vier doelpunten op rij. Uiteindelijk maakte Teije Blauw de gelijkmaker waardoor er met een magere 7-7 gerust werd.

Ook na rust vocht Quick’21 / V&V tegen de weersomstandigheden, waardoor verscheidene foute keuzes gemaakt werden in de aanvalsopbouw. Gelukkig hadden enkele spelers het vizier op scherp waardoor een semi-comfortabele voorsprong op het scorebord stond: 9-13. Toen de Hardenbergers bij 10-13 wellicht nog hoop kregen in een eindsprint, was daar invaller Romke Kooistra met een belangrijk afstandschot die de wedstrijd in het slot gooide: 10-14. De eindstand was uiteindelijk 11-15.

Al met al pakte Quick’21 / V&V een dik verdiende overwinning in Hardenberg. Door deze winstpartij wordt de koppositie verstevigd in de 1e klasse. Aanstaande zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen Wêz Handich / Dow 1. Dit belooft een spannende pot te worden voor de bovenste plaatsen, aangezien de ploeg uit Rottevalle met één verliespunt achter de groen-witten staat. De wedstrijd start om 15:30 in Oudega.

(FOTO: JUVENTA)