VenV wint strijdvolle streekderby tegen Quick ’21

Na een uitstekende winstpartij van het tweede team van Vlug en Vaardig tegen TOP uit Vroomshoop, mocht het vlaggenschip van de vereniging aantreden tegen Quick ’21 uit Oudega. Een rasechte streekderby dus, waarin VenV uit de laatste zes onderlinge ontmoetingen maar liefst vijf gewonnen had. Qua statistieken zou deze wedstrijd bijna op papier kunnen worden afgedaan, maar niks is minder waar. Quick ’21 is een team dat niet weggestreept mag worden: VenV kende altijd strijdvolle en lastige wedstrijden tegen de Oudegaasters. Het belang van deze derby zou de Garipers echter wel eens naar een hoger niveau kunnen tillen: het team van JaapJan van der Molen wist nog maar twee punten te pakken waardoor handhaving steeds lastiger lijkt te worden. Verliezen was dus geen optie.

De Biobalance7-formatie begon scherp aan de wedstrijd door een doelpunt van Roel Schipper. Vol strijd en passie streden de Garipers voor iedere bal. Verdedigend stonden beide teams echter vrij goed: de ruststand was slechts 4-2 voor de thuisploeg.

Na de rust was het zaak om deze felheid vast te houden om niet aan een Oudegaaster invasie onder te gaan. Dit lukte in de beginfase redelijk waardoor de Garipers constant twee of drie doelpunten voor konden blijven. De wedstrijd zou echter geen derby zijn als er geen slotoffensief zou komen van de achterstaande partij. Quick ’21 wist dichterbij te komen door twee strafworpen terwijl de thuisploeg net zelf een belangrijke strafworp gemist had. Een jonge invaller aan de Oudegaaster zijde wist de stand zelfs gelijk te trekken tot 10-10 met nog twee minuten te spelen. Het aanvalsvak van vice-aanvoerder Roel Schipper liet echter zien dat de punten in Garyp thuisbleven. Dieke Hoekstra liet in de slotfase zien dat de strafworp die VenV had moeten krijgen ook prima als vrije bal kan worden genomen: 11-10. Een dubieuze vrije bal aan de andere kant werd gemist waarna scheidsrechter Treep uit Kampen de wedstrijd beĆ«indigde. Eindstand 11-10. VenV won als collectief in een zeker niet hoogstaande maar strijdvolle wedstrijd.

VenV mag zich nu gaan opmaken voor de eerste klasse in de zaal. Er mogen weer de nodige kilometers gereden worden met tegenstanders in Ermelo, Rheken, Elburg en Nijverdal. Genoeg tijd voor de Biobalance7-formatie om als team te groeien en om na de zaalcompetitie de laatste benodigde punten te halen voor lijfsbehoud op het veld.

Doelpunten: Dieke Hoekstra 3, Jan Jacob van der Zee 3, Sytze Brouwer 2, Roel Schipper 1, Martha van der Kooi 1, Mirjam Klos 1.