📝 Quick/VenV doet aan klantenbinding

De wedstrijd van vorige week was geen publiekstrekker, maar dit weerhield de trouwe supportersschare er niet van om weer naar sporthal De Hege Fiif af te reizen. Zaterdag stond de confrontatie met Juventa uit Hardenberg op het programma. Een lastige tegenstander die nog volop voor handhaving speelt. Mouwen opstropen dus.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg straalde meer kwaliteit uit, maar Juventa leek gebrander op de winst. Dit zorgde ervoor dat geen der beide ploegen echt loskwam. Het meeste gevaar kwam deze helft vooral vanaf de kant van de heren. Alleen de jarige Grietsje Blauw kwam als dame op het scoreformulier. Zij tekende voor de 10-8. Juventa kon echter bijblijven, waardoor de ruststand 12-12 werd.

Na de rust werd er meteen een gat geslagen door de ploeg van Nico Kraan: 15-12. Juventa gaf zich niet gewonnen en wist terug te komen tot 15-15. Vervolgens kwam de ploeg uit Hardenberg zelfs met 16-18 voor. Dit bleek een wake-up call te zijn voor Gerwold Hylkema en Remco Schraa. Zij zorgden voor een 20-18 voorsprong. Het bleek de aanzet tot een huiveringwekkende slotfase. Het werd 25-22, maar in no-time gooide Juventa de wedstrijd op zijn kop: 25-26. Miranda Veenstra gaf de Oudegaasters/Garypers weer hoop door de 26-26 aan te tekenen. Toen de heer van Remco Schraa zijn achtste knappe 10-meter treffer maakte en Juventa dus een 26-27 voorsprong pakte, leek de wedstrijd bijna beslist te zijn. Echter, in de absolute apotheose, was het man of the match Remco Schraa die hoogstpersoonlijk voor de 28-27 en de 29-27 tekende. Op de schouders van zijn teamgenoten nam hij het applaus dankbaar in ontvangst. 

Door deze winst verstevigt Quick’21/V&V de derde plaats in de competitie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek.