📝 Ritola 1 heeft genoeg aan één helft tegen Quick’21 / V&V 1

Na de prima seizoen ouverture tegen De Parabool 1, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Ritola 1 uit Zuidlaren op het programma. Traditiegetrouw is dat een tegenstander die Oudega/Garyp niet erg goed ligt, vooral in de uitwedstrijden. Dit bleek maar weer eens nadat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal blies: de ploeg van Nico Kraan verloor kansloos met 27-20.

De eerste minuten waren, ondanks de lastige uitstatistieken, toch voor Quick’21 / V&V door een goal van Jetze de Jong. Vanaf dat moment was het echter duidelijk dat de spelers van Ritola de verbale confrontatie niet schuwden. De doelpunten en onderscheppingen werden met veel kabaal gevierd, waarbij je mag hopen dat sommige Zuidlaarders geen benoeming als callcentermedewerker hebben. Na de 2-2 van Remco Schraa begon de doelpuntmachine van Ritola te draaien: binnen no-time keken de ploeg van Nico Kraan tegen een 8-2 achterstand aan. Na een time-out kon de aansluiting enigszins gevonden, maar dichterbij dan een drie punten achterstand kwam men niet. Sterker nog, de thuisploeg was veel feller en gretiger en liep uit naar een forse ruststand van 17-9.

De tweede helft stond in het teken van de schade beperken, en wellicht nog werken aan de comeback van het decennium. Helaas bleek het stuivertje wisselen, want bij ieder doelpunt van Quick’21 / V&V kon Ritola antwoorden met een tegendoelpunt. Waar de ploeg in ieder geval op kan doorbouwen, is dat de tweede helft in ieder geval winnend werd afgesloten. Eindstand: 27-20.

Aanstaande zaterdag kan men zich revancheren voor deze zeperd in de streekderby tegen De Wâlden 1. Graag zien we u in De Hege Fiif te Hurdegaryp om 19:20u!