Aantrekkelijk duel eindigt in een gelijkspel

GARYP – Afgelopen zaterdag moest Vlug en Vaardig aantreden tegen mede koploper Elko. Na de zure nederlaag van 2 weken ervoor, was iedereen extra gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Dit slaagde ook, voor het mee gereisde publiek en het Elko publiek een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ondanks dat V en V op de beginfase na de gehele wedstrijd aan de leiding ging eindigde de wedstrijd gelijk 22-22.

Om wat extra duelkracht te brengen begonnen Tiede Fokkema en Roel Schipper in de basis. Anders dan tegen onze andere oosterse tegenstanders gingen we niet blanco in deze wedstrijd. We hadden wat informatie verkregen over de speelwijze van Elko, waardoor Peter de Groot de ploeg tijdens de trainingen goed kon voorbereiden. Het was Nynke Buis die de score wist te openen met een mooie omdraaibal. Daarna volgende een fase waarbij beide ploegen om en om bleven scoren. Pas na een score van 8-8 wist V en V een gaatje van 2 doelpunten verschil te pakken. Wat ze tot aan de rust wisten te behouden, ruststand 11-13.

Belangrijk was om na de rust dit gaatje te behouden en gelijk uit te breiden. Helaas was het Elko die na de rust de korf als eerste wist te vinden. Gelukkig wist Tiede met een prachtige uitstart de score weer op 2 doelpunten verschil te brengen. Door een mooi afstandsschot van Jan Jacob en een benutte strafworp wist V en V een gat van 4 doelpunten te slaan. Helaas konden ze dit verschil niet lang vasthouden. Door 2 doelpunten op rij kon Elko de schade wat beperken, het lukte ze echter nog niet om langszij te komen. Het was V en V die steeds het gaatje van 3 pakte, totdat Elko met een aantal goede afstandsschoten langszij wist te komen 20-20. In de slotfase was het V en V die steeds voorkwam, alleen trok Elko het verschil steeds recht. Bij een voorsprong van 21-22 in de laatste minuut kreeg V en V nog een vrije bal tegen. Deze werd door Elko benut wat de eindstand op 22-22 bracht.

Er had voor V en V meer ingezeten, maar dat mocht helaas niet baten. Al met al een prima teamprestatie, in februari komen ze bij ons op bezoek en met het thuisvoordeel pakken we dan de volle 2 punten.