Jan Jacob-Marten-Hanneke-Anne

Verdediging

Jouke-Peter-Tjitske-Hester

Wissels: Taede en Angelien

Vandaag moesten we uit tegen Marfûgels/Stânfries. De wedstrijd begon met wat moeite voor beide teams. Goede verdediging, maar zo nu en dan een kansje. Marfûgels wist toch de wedstrijd te openen met een afstandschot. Paar minuten later wisten ze de voorsprong met een uitstartbal te vergroten met 2-0. We laten ons niet kennen bij zo’n achterstand en vechten weer terug met een afstandschot van Tjitske kwamen wij weer een punt dichterbij. Helaas mocht het niet tot een gelijke stand met wat kansjes van V&V. En na genoeg voor Marfûgels wisten ze weer een afstandschot te scoren waardoor de stand 3-1 werd. Niet veel later wisten ze weer te scoren waardoor de achterstand groter werd met 3 punten verschil. Lennert zou ons wat meer door laten wisselen zodat we meer zouden spelen. Zo kwam de eerste 2 wissels al na ± 20 minuten. Zo werden Anne en Marten er even uitgehaald en daar kwamen Angelien en Taede voor in de plaats.Nog geen 2 minuten later wist het aanvalsvak te scoren met een klein kansje onder de korf van Taede waardoor we weer de stand op 4-2 zetten. Daarna volgde nog een afstandschot voor Marfûgels. Zo gingen wij met 5-2 de pauze in. In de pauze gaf Lennert nog wat aanwijzingen en werd gewisseld. Anne kwam in de plaats voor Hester en Marten in de plaats van Peter.

Na de pauze waren we vol goede moed op het veld gekomen. Zoals in het begin van de 1e helft had Marfûgels weer wat problemen met onze verdediging. Toch wisten ze te scoren met een afstandschot waardoor we 6-2 achterstonden. Door de kansen die wij niet afmaakten en de ballen die wij niet goed afvingen werd Marfûgels ook gevaarlijker voor het verdedigingsvak. Ze wisten een kleine kans te scoren. Het aanvalsvak kreeg wat kansen. En een afstandschot die Taede wist te scoren. De stand was nu 7-3. En als laatste scoorde Marfûgels een afstandschot. Zo hebben wij met 8-3 verloren.