Moeizame maar belangrijke zege VenV

Moeizame maar belangrijke zege V en V.

Het eerste team van de Gariper korfbalvereniging moest als koploper thuis aantreden tegen het laag geplaatste WSS. Op papier leek dit een eenvoudige klus, maar ook deze keer was de praktijk anders. In het eerste deel van de wedstrijd was een duidelijk verschil in kwaliteit merkbaar. De V en V-ers konden elkaar makkelijk vinden, terwijl bij de gasten uit Oude Pekela de aanvallen strandden alvorens er veelal maar één doelpoging werd verricht. Dit verschil werd ook in doelpunten uitgedrukt: 5-1. Reden om ontspannen verder te spelen, maar het tegenovergestelde bleek. WSS kon profiteren van slordigheden in de verdediging en zodoende sloop men steeds dichterbij. Bij de rust was de voorsprong geslonken tot 8-7. Dit spelbeeld bleef ook in de tweede helft intact. Via weer “unforced errors” kwam WSS langszij op 9-9. Toen was de koek op bij de Oude Pekelders en kon V en V de wedstrijd naar zich toe trekken. Er werd een eindstand van 16-13 bereikt. Vorige week werd er als collectief sterk gespeeld en werden er weinig fouten gemaakt, nu was het spel soms onsamenhangend en ongeconcentreerd. Maar in de race om de titel is het belangrijk om ook mindere wedstrijden winnend af te sluiten. Komende zaterdag staat er een cruciale match op het programma. De BioBalance 7-formatie moet dan de verre uitwedstrijd naar Enschede ondernemen. Hier staat de nummer twee, DOS-WK, te wachten. De wedstrijd begint om 20.25 uur. Supporters, die met de bus mee willen, kunnen zich aanmelden. Het tweede team gaat mee in de bus naar Zwolle en speelt daar in de strijd tegen degradatie tegen de nummer voorlaatst Oranje Zwart 2.

Doelpunten: Lennert Westerhof 5, Tiede Fokkema 4, Pieter de Jong 3 en Martha van der Kooi en Roel Schipper elk 2 doelpunten.