📝Moeizame overwinning voor Quick ‘21 / V&V

Het eerste team van Quick ‘21/V&V mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Movado 1. Movado was een onbekende club voor de spelers. Niet geheel onlogisch, aangezien Movado zich vestigt in de Zuid-Hollandse stad Dordrecht. Hier kregen de plattelanders te maken met de stad, en dan ook wel héél letterlijk; het korfbalveld kon je bewonderen vanaf het balkon van één van de rijtjeshuizen die zich rondom het korfbalveld bevonden. Vanaf de aankomst moest de focus weer aan staan, na een slopende rit van 214 kilometer. Maar de scherpte en gedrevenheid die er vorige week was, was deze dag ver te zoeken bij de spelers. Wanneer er bij een stand van 3-6 gerust wordt, weet je dat de doelpunten schaars zullen zijn. En ondanks dat Quick/V&V met drie punten verschil de rust in ging, wisten ze dit verschil niet vast te houden in de tweede helft. Al snel stond er 10-7 op het scorebord in het voordeel van Movado. Vanaf dit moment moesten de spelers alles op alles zetten om langs te Dordrechters te komen, voor elke bal moest gevochten worden. Gelukkig wist trainer/coach Nico Kraan door enkele tactische wissels er voor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats stonden. Dit resulteerde in de slotseconden in een 12-13 overwinning voor Quick/V&V 1. De spelers mochten uiteindelijk opgelucht adem halen en van geluk spreken dat ze niet nog 214 kilometer moesten rijden zónder twee punten in de tas.

In Kollum mocht het tweede team aantreden tegen Invicta/Frigro 2. Na de goede start van vorige week, was het zaak om hier ook de volle mep binnen te hengelen. Dit bleek echter moeizamer dan verwacht. De ploeg van Matthijs Feddema maakte de eigen kansen niet af en was te gretig in de verdediging, wat resulteerde in onnodige tegendoelpunten. De ruststand was dan ook 8-6 in het voordeel van de Kollumers. De tweede helft schroefde Quick/V&V2 het tempo op en pakte een dik verdiende 4-puntsvoorsprong. Door wisselingen bij de tegenstander kwam men nog terug tot 12-13, maar uiteindelijk gooide invaller Jelte de Vries de wedstrijd in het slot door een fraaie onehander. Al met al een moeizame wedstrijd, maar een dik verdiende overwinning. Einduitslag 12-14.

Quick/V&V 3 wist dit weekend de winst te behalen door met 11-14 te winnen van Flamingo’s 3.