NKC – V en V

Voor de laatste wedstrijd in de zaal moesten de Gariper korfballers afreizen naar Nijverdal. Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, werd er in deze uitwedstrijd volop strijd geleverd. NKC ‘ 51 ging flitsend van start en stond in no time voor met 5-2. Vlug en Vaardig kwam heel knap terug, vooral door toedoen van Mirjam Kuipers, die enkele fraaie doelpunten maakte. Beide teams bleven vol op de aanval spelen. NKC ’51 kwam steeds een doelpunt voor, waarna V en V vervolgens vrij snel tegenscoorde. De rust werd zodoende bereikt met een 10-10 stand. Opmerkelijk was het goede spel van junior Taede Sibma. Hij verving de geblesseerde Tiede Fokkema. Nog nooit had hij een minuut in V en V 1 of 2 gespeeld, maar juist hij zorgde met twee doelpunten er voor, dat V en V voor het eerst in de wedstrijd voor kwam te staan. Deze achterstand bracht NKC ‘ 51 in verwarring. Men verviel in gehaast spel, terwijl bij Vlug en Vaardig de verdediging juist goed georganiseerd was. In de slotfase werd de moegestreden Sibma vervangen door alweer een debutant, Jan Jacob van der Zee. De overwinning kwam niet meer in gevaar, zodat het team van BioBalance 7 vertrouwen heeft opgebouwd voor het vervolg van de veldcompetitie. De eerste oefenwedstrijd is gepland op zaterdag 28 maart om 15.30 uur in Garyp en de eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 11 april.
Doelpunten: Mirjam Kuipers en Lennert Westerhof 6, Taede Sibma 2 en Martha van der Kooi, Steffen Fokkema en Roel Schipper elk 1.