Oefenwedstrijd Blauw wit – VenV A1

Oefenwedstrijd Blauw wit – VenV A1                                               10-11-2007Om kwart over 4 vertrokken we uit Garijp richting Heerenveen om daar een oefenwedstrijd te spelen. Deze ploeg speelt 2 klassen hoger dan ons dus wij verwachtten dat deze ploeg wel wat beter speelde. Eenmaal aangekomen bij de sporthal stond Friso, onze coach deze wedstrijd, daar al.Allereerst gingen we inschieten, na een kwartier riep Friso ons bijeen om een bespreking te houden. Friso, die eerst bij Blauw-wit speelde wist hoe de heren speelden. Deze waren lang en konden wel een aardig potje korfballen, de dames waren volgens Friso niet heel goed, terwijl Friso ze niet eens kende. We gingen volgens een systeem spelen die we een keer op training door Friso hebben geoefend. Ook Blauw-wit had dit systeem erin zitten. Na de bespreking begon de wedstrijd.We moesten het zonder Peter doen vanwege een blessure maar elk nadeel heeft z’n voordeel laten we maar zeggen: 1 toeschouwer meer! Ook zou iedereen 20 minuten spelen. We begonnen wel aardig goed met het spelen volgens het systeem. Maar na een 5 minuten spelen kwam er een doorloopbal tegen Hester. Jan Jacob vond dit niet kunnen en maakte daarna al snel de 1-1. Jelmer scoorde een mooi afstandsschot wat gelijk werd gemaakt door Marten z’n tegenstander. Na nog wat door te hebben gekorfbald werd de stand voor de rust 5-3. Het was tijd voor een lekker bakje thee! Na een mooie peptalk van Friso + een bakje thee te hebben gehad(Ja, waar is de rust wel niet goed voor) gingen we een frisse 2e helft tegemoet. We probeerden de stand op de 5 van de tegenstanders te houden maar jammer genoeg lukte ons dit niet doordat er een afstandsschot tegen Jelmer werd gemaakt. Maar Tjitske had in de rust goed geluisterd en wou er wel weer een doelpunt bij maken > 6-4. Na nog 2 doelpunten tegen ons en 1 doelpunt voor ons kwam er een mooie vrije bal. Namelijk de vrije bal die volgens Friso wel mocht, maar volgens de tegenstanders hun coach niet mocht(hier was nog wat discussie over) De vrije bal werden door Jan Jacob genomen; J.J ‘tikte’ de bal min of meer tegen Jouke z’n hand aan die hem terugkaatste waardoor J.J de bal in de korf kon scoren. Na nog 2 doelpunten tegen ons te hebben gekregen en Friso nog steeds in discussie was over de vrije bal, was het bijna tijd. J.J mocht nog een strafworp nemen wat het laatste doelpunt van de wedstrijd werd. Met een stand van 10-7 mochten we naar mijn mening wel tevreden zijn en met een gerust hart weer naar Garijp rijden. Ik kan u alvast wel verklappen dat volgende week tegen Roden een mooi wedstrijd wordt!;) Gegroet                                      Anja