Parabool – VenV

De Garipers togen naar Groningen om te proberen broodnodige puntjes te sprokkelen, terwijl het op voorhand duidelijk was, dat het lastig zou worden tegen één van de koplopers. En dat werd het. Al na vijftien minuten was er een stevig gat geslagen door De Parabool. Hoewel het veldspel gelijkwaardig was, leverde dat geen punten op. Het aanvalsvak had teveel last van de sterke rebound of beter gezegd van het attent reageren op de afvallende bal door De Parabool.

Bovendien konden de Groningers op een zonnig sportpark gemakkelijk de korf vinden. Foutjes werden genadeloos afgestraft en ook door een zeer sterk afstandschot was De Parabool vanmiddag een maatje te groot. De tactische opdrachten van de coach werden bovendien door de V en V-ers niet goed uitgevoerd. De ruststand was 11-2 en toen was de wedstrijd gelopen. Wel dient vermeld te worden, dat V en V de tweede helft duidelijk beter ging spelen en met name Sytze Brouwer werd “tûker”naarmate de wedstrijd vorderde. Roel Schipper scoorde bovendien zijn 150ste doelpunt voor Vlug en Vaardig. Dit was een middag om snel te vergeten. Er wachten nu nog vijf wedstrijden, waarin punten gehaald moeten worden om degradatie te voorkomen. Komende zaterdag speelt de BioBalance 7-formatie om 17.00 uur tegen DFD in Oentsjerk.

Doelpunten: Sytze Brouwer 4, Lennert Westerhof 3 en Roel Schipper 2 doelpunten.