Sparta (Z) – V en V 1

De Gariper korfbalploeg, inmiddels verzekerd van continuering van het eersteklasserschap, moest aantreden tegen kampioenskandidaat Sparta. Thuis werd er tegen een dikke nederlaag aangelopen, dus was het oppassen geblazen. De topschutters van de Spartanen werden deze keer beter uitgeschakeld dan de vorige keer. Toch ging het in de eerste helft mis door het hoge schotgemiddelde van de Zwollenaren. Na vier schoten van Sparta en een vrije bal stond V en V zomaar met 5-1 achter. Dit gat bleef vervolgens eigenlijk de hele wedstrijd intact. Toen de sterk spelende Steffen Fokkema de stand op 11-8 bracht, was Vlug en Vaardig de duidelijk betere ploeg, maar de goals wilden niet vallen. Men name Jelly Jelsma en Martha van der Kooi wisten menige Sparta-aanval te onderbreken.  Met een doelpunt van Roel Schipper begon de BioBalance 7-formatie aan een sterke tweede helft, maar de overwinning van Sparta kwam niet meer in gevaar. Coach Jellema bracht nog enkele wissels in, maar het gaatje van het begin was er ook nog aan het eind van de wedstrijd, toen er 16-12 op het scorebord stond. Komende zaterdag om 17.45 uur in de Westermar  is TOP uit Vroomshoop de volgende tegenstander .
Doelpunten: Tiede Fokkema 4, Steffen Fokkema 3, Paul Schipper 2 en Martha van der Kooi, Sanne Plantinga en Roel Schipper  1.