Sterk V&V komt niet in de problemen tegen KIOS ‘45

Na een sterke openingswedstrijd tegen Blauw Zwart waren de verwachtingen voor de wedstrijd tegen KIOS’45 hooggespannen. In een poule die voor Vlug en Vaardig vrijwel geheel uit onbekende tegenstanders bestaat, is het zaak goed bij de les te blijven en elke wedstrijd vol motivatie en inzet in te gaan. Dit strijdplan slaagde tegen Blauw Zwart en ook KIOS moest hier aan geloven.

KIOS begon de wedstrijd voortvarend met de openingstreffer via een vrije bal. De Bio-Balance formatie reageerde snel met een benutte doorloopbal van Sytze Brouwer, die hierdoor met zijn rentree in de basis direct een stempel op de wedstrijd drukte. Het tekende direct de intenties van beide ploegen om alles uit de wedstrijd te halen. Het vlaggenschip van Vlug en Vaardig wist hier in de score het beste mee om te gaan. Al snel werd een voorsprong van 2 doelpunten bereikt die naarmate de eerste helft vorderde verder werd uitgebouwd naar een ruststand van 5-11.

Na een rommelige openingsfase van de tweede helft werd de draad weer opgepakt en kwam de opgebouwde voorsprong niet verder in gevaar. Scheidsrechter Marten Hiemstra zorgde, ondanks de vele protesten van de thuisploeg, voor een goed verloop van de tweede helft, waarin de uiteindelijke eindstand van 11-23 de krachtmetingen tussen beide teams duidelijk weergaf. Een sterk Vlug en Vaardig kwam totaal niet in de problemen tegen KIOS.

Zaterdag 21 november staat de volgende thuiswedstrijd op het programma voor Vlug en Vaardig, om 19:15 uur tegen DOS-WK 1. Een volgende test waarin opnieuw de belangen groot zijn voor beide teams. Voor Vlug en Vaardig om (gedeeld) koploper te blijven en voor DOS-WK om na een verloren wedstrijd tegen Achilles weer aansluiting te vinden met de bovenste teams. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Vlug en Vaardig 2 de wedstrijd tegen De Wâlden 4 om 18:00 uur. Een wedstrijd die op het veld een spannend verloop kende en uiteindelijk door Vlug en Vaardig met 14-13 werd gewonnen. Genoeg reden om komende zaterdag de teams in de Westermar te komen aanmoedigen!

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 7, Sytze Brouwer 6, Arjen Brander 5, Anke Rinsma 2, Corrie Betten, Miranda Veenstra en Evert Duipmans allen 1