Terechte nederlaag VenV

V en V trad zaterdag thuis aan tegen De Parabool uit Groningen, een korfbalvereniging, die vooral uit studenten bestaat. Vorig seizoen had deze ploeg in de veldcompetitie lange tijd op kop gestaan, maar men haalde net niet het kampioenschap en de promotie. Voor V en V als debutant in deze klasse leek dit dus een lastige partij te worden. En dit bleek uit te komen. Vanaf de eerste minuut was het krachtsverschil zichtbaar, zowel verdedigend als aanvallend. De Parabool speelde verzorgd korfbal en leunde aanvallend vooral op een sterke rebound. Er waren aanvallen bij, waaruit maar liefst tien keer geschoten kon worden. Ook werd er door de gasten zeer geconcentreerd verdedigd. V en V kon hier in de eerste helft weinig tegenover stellen. Het spel oogde slap en men leek niet goed op elkaar ingespeeld te zijn. De groen-witten moesten lijdzaam toezien, hoe De Parabool een forse voorsprong opbouwde. Met de rust stond er 2-9 op het scorebord en leek de tweede helft een formaliteit. Maar er ontstond een ander spelbeeld. Coach Ronald Klos paste een tweetal wissels toe en zette zijn ploeg op scherp. Toen vooral Lennert Westerhof de korf kon vinden en zijn voorbeeld gevolgd werd door Sytze Brouwer en Tiede Fokkema, ontstond er weer een wedstrijd. Met nog tien minuten op de klok en een achterstand van vier doelpunten leek het nog spannend te worden, maar door gehaast aanvalsspel stokte de score weer en was de wedstrijd voor de BioBalance 7-formatie definitief verloren: 8-13. Komende zaterdag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden, wil de stand op de ranglijst niet voor meer gespannenheid zorgen. Dan wordt er thuis tegen DFD uit Oentsjerk gespeeld. Het tweede team van V en V vervolgde de goede start van vorige week door nu Hoogkerk aan de zegekar te binden. De eerste helft ging nog redelijk gelijk op door slordigheden van V en V-zijde, maar in de tweede helft werd het verschil door goed spel in duidelijke cijfers neergezet. Door deze winst is het team koploper en de uitdaging is om ook komend weekeind dit te blijven. Dan wordt er thuis tegen DFD 3 gespeeld.

Doelpunten: Lennert Westerhof 5, Tiede Fokkema 2 en Sytze Brouwer 1 doelpunt.