Thrianta 1 – VenV 1

GARYP – Zonder coach Ronald Klos, die verhinderd was vanwege de geboorte van een dochter, reisde V en V af naar Hoogeveen. Hier moest gespeeld worden tegen Thrianta, dat net als de Garipers moet strijden tegen degradatie. Met een eindstand van 18-11 was duidelijk, wie zaterdag de sterkste was. Doelpunten: Foppe Nicolai 5, Annemarieke Houtsma 3 en Martha van der Kooi, Tiede Fokkema en Lennert Westerhof allen 1 doelpunt.

Ondanks alle goede bedoelingen stond V en V aanvankelijk verkrampt in het veld. Thrianta daarentegen begon veel scherper aan de wedstrijd. Middels een hoog schotpercentage en een overmacht in de korfzône werd de BioBalance 7-formatie er af geschoten. In twintig minuten stond het 10-2 voor de Hoogeveners en leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Door enkele omzettingen van interim-coach Lennert Westerhof werd het tij nog enigszins gekeerd. In de tweede helft kwam er een veel feller V en V in het veld en men vocht zich als team manmoedig terug in de wedstrijd. Via 12-4 werd de inhaalrace doorgezet tot 13-9. Thrianta wankelde en bracht wissels in. Echter door niet scherp verdedigen werd er toch weer twee keer gescoord door de thuisploeg. En daarmee was de ban gebroken.

Komende zaterdag zal in de laatste wedstrijd van het seizoen beslist worden, of Vlug en Vaardig 1e klasser blijft.