V en V 1 – ZKC 1

Na achtereenvolgens te hebben gewonnen van VDW-OLS en Olympia, stonden de VenV’ers zaterdag in eigen huis tegen het nog ongeslagen ZKC ’19 uit Zuidwolde. Het bleek, dat de gasten het lastig zouden krijgen tegen het goed draaiende team van coach Stevo Jellema.
Ronald Klos scoorde vanuit een strafworp beheerst de 1-0. Al snel volgde het antwoord van ZKC, maar na deze gelijkmaker liep VenV weg door doelpunten van Lennert Westerhof, Gerda de Jong, Tiede Fokkema en Ronald Klos.
Dat ZKC nog maar weinig doelpunten tegen had gekregen in de competitie was omdat de verdediging sterk was, maar vandaag in de beginfase leek VenV er overheen te walsen. Net voor rust deden de Drentenaren nog iets terug, 5-2.
Na de thee kwamen de ZKC’ers het beste uit de startblokken en werd er tweemaal op rij gescoord. V en V bleef goed spelen, en Gerda de Jong scoorde haar tweede doelpunt van de wedstrijd en zo liep VenV weer uit naar 2 doelpunten. Met een actie van Nelly Wolters waar een strafworp uit kwam scoorde Lennert Westerhof de 7-4. ZKC leek wat weg te zakken in de verdediging want al snel viel ook de 8-4. Met de 9-5 die op het scorebord kwam leek er bij de gasten iets te zijn geknapt, want ze kwamen niet meer toe aan aanvallen. Zo kon VenV verder uitlopen, want het maakte goed gebruik van het sterk verdedigend vak. Na een mooie uitgevoerde vrije bal van Lennert Westerhof stond de teller op 10-5.
Mathilde van der Zee en Ronald Klos tilden de score boven de tien uit. ZKC deed nog tweemaal iets terug. Bij deze stand werd de teleurstelling  voor een dame van ZKC iets teveel, na een schoppende beweging kreeg zij een rode kaart.
Na twee wissels van Jellema in de slotfase van de wedstrijd wist ZKC nog tweemaal terug te komen en zo de stand op 12-9 te brengen. Tiede Fokkema sloot de wedstrijd in de laatste minuut af met een afstandschot.
Zaterdag volgt de uitwedstrijd bij het nog puntloze Wordt Kwiek in Jubbega om 15.30 uur.