V en V – Hoogkerk

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk, dat V en V een zware middag tegemoet trad. De Garipers moesten aantreden tegen runner-up Hoogkerk. De eerste wedstrijd in oktober was nipt gewonnen door Hoogkerk, dus was er zeker geen reden voor onderschatting. Maar na een goede serie wedstrijden werd er nu een slechte partij gespeeld. De Garipers speelden in een laag tempo, konden elkaar moeilijk vinden en de kansen, die gecreëerd werden, werden jammerlijk gemist. Tel daarbij op, dat veel rebounds verloren werden, dan wordt duidelijk, dat er zo geen wedstrijd gewonnen kan worden. In de rust stond er een schamele 2-5 op het scorebord. Het spelbeeld bleef in de tweede helft ongewijzigd. Dit leidde tot een 6-13 eindstand. Gezien de uitslagen blijft V en V ondanks het verlies gedeeld koploper. Met nog twee wedstrijden te gaan, strijden Exakwa, de Hoeve en V en V om de titel, ook Hoogkerk is nog niet kansloos. Komende zaterdag wordt thuis om 15.30 uur aangetreden tegen Wordt Kwiek uit Jubbega.