V en V – Oerterp

Garijp – Om de touwtjes nog enigszins in eigen hand te houden in de strijd om de onderste plaatsen, was het zaak voor de Garijpers om tegen Oerterp punten te pakken. Men hoefde alleen maar het goede voorbeeld van het tweede team te volgen, dat tegen de koploper Oerterp 2 een prima wedstrijd speelde en met 12-10 wist te winnen. Helaas slaagde het vlaggenschip van VenV hier niet in; ondanks bij vlagen goed spel was het toch Oerterp dat er met de winst vandoor ging.

Dat de doelpunten deze middag duur waren, was in de beginfase al duidelijk. Na de 0-2 in de 10de minuut duurde het maar liefst een kwartier voordat er weer gescoord werd. Beide teams speelden lange aanvallen waarin de rebound goed verzorgd was. De schutters werden vaak in stelling gebracht, maar de zuiverheid ontbrak bij beide partijen. Na de 0-3 kregen de gasten wel de smaak te pakken en liepen snel uit naar 0-5. Hierna was het de beurt aan VenV; eindelijk kwam de Bio Balance formatie los en wist men met 5 scores in minder dan 10 minuten nog voor rust de stand gelijk te trekken: 5-5.

Direct na rust was het echter weer Oerterp dat het initiatief overnam, door 2 snelle scores keek VenV weer tegen een 5-7 achterstand aan. De thuisploeg was de "schwung" , die net voor rust had gezorgd voor de opleving, helemaal kwijt en men moest weer hard werken voor de kansen. Op 6-8 zorgde Wilco de Vries nog voor de aansluiting, maar Oerterp wist de marge meteen weer naar 2 te tillen 7-9. In de hieropvolgende doelpuntloze fase van 10 minuten kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. Coach Stevo Jellema probeerde de thuisploeg een nieuwe impuls te geven met 3 wissels. Met de 7-10 maakte Oerterp duidelijk dat het niet van plan was hier aan mee te werken. Martha van der Kooi hield VenV met de 8-10 nog in de race. Oerterp raakte echter niet in paniek en met lange aanvallen in een vaak laag tempo begonnen de gasten zuiverder te schieten en wist men uit te lopen naar 8-12. Het slotakkoord was nog wel voor de VenV-ers waarmee de 9-12 eindstand op het scorebord kwam. VenV kan terugkijken op een matige 1ste helft van de veldcompetitie, waarin men wel steeds beter ging spelen maar het simpelweg veel te weinig doelpunten wist te maken.