VenV 1 – ROG 1

Vlug en Vaardig moest aantreden tegen ROG uit Groningen. Een team, dat een moeilijke start heeft gehad en nog maar twee punten heeft verzameld, was vandaag de te kloppen ploeg.

Al in de eerste helft werd duidelijk, dat V en V gemakkelijk de korf wist te vinden. Voortdurend zaten de Garipers aan de goede kant van de score. Via 1-0 en 6-4 brak de rust aan met een 10-7 voorsprong.

Als dit doorgezet kon worden, zou een vrij gemakkelijke overwinning worden behaald. Echter, het kwam anders uit. Eerst viel Jelly Jelsma uit met een vervelende blessure en vervolgens bleek in de tweede helft, dat de aanvallers van ROG zich niet bepaald gewonnen gaven. Op 16-12 leek het definitieve gat geslagen, maar het schutterstalent van de Groningers zorgde voor een 17-17 stand. Er was één spelers, wiens schotkracht echter vandaag de beste was: Lennert Westerhof. Met maar liefst 7 velddoelpunten en 3 strafworpen nam hij vandaag zijn ploeg op sleeptouw. Het bleef tot het eindsignaal een spannende strijd. In de laatste minuut, nadat V en V de 21-20 scoorde, werd het 21-21 en leken de punten dus verdeeld te worden. Annemarieke Houtsma dacht er anders over. Zij werd onreglementair gestopt en vanaf de strafworpstip viel de laatste appel in de mand, 22-21. Het talrijke publiek had genoten van deze doelpuntrijke en boeiende match.

Doelpunten: Lennert Westerhof 10, Foppe Nicolai en Wilco de Vries 3, Martha van der Kooi en Sanne Plantinga 2, Jelly Jelsma en Roel Schipper 1.