VenV A1 – SCO A2

Opstelling aanval : Taede, Jan Jacob, Hester en Anne
Opstelling verdediging : Pieter, Jelmer, Anja en Nynke
Wissels : Peter, Chris en Jessica

SCO een grote naam onder de korfballende ploegen. En voor ons een tegenstander om tegen op te kijken. Maar schijn bedriegt….

Na een geweldige en de kortste bespreking ooit, van ons zeer gewaardeerde coach/trainer begonnen we vol goede moed, ronduit slecht,

We kregen direct drie doelpunten om de oren. Dit was de SCO die we kenden, maar Pieter maakte de ommekeer. Een prachtig afstandschot. 1-3. Het verdedigingsvak was iets te blij met het doelpunt en liet een steekje vallen. Met als een gevolg een doelpunt voor SCO. 1-4. Taede houdt niet zo van doelpunten tegen en scoort met een mooie afstander. 2-4. Ook Pieter wil niet achterblijven en scoort. 3-4. Beide ploegen spelen goed, maar toch is Vlug en Vaardig aan de betere kant. Geheel onverwachts scoort Jelmer. 4-4

SCO ziet de bui al hangen, ze willen voor staan in de rust. Jan Jacob denkt hier precies hetzelfde over. Vanaf een mooi afstandje maakt hij een schitterend doelpunt. 5-4. Voor de rust doet Taede hier nog een schepje bovenop en maakt er 6-4 van.

Zo gaat Vlug en Vaardig A1 met een mooie voorsprong de rust in. Een geweldige prestatie tot nu toe. De tweede helft moet nog volgen…

Weer opgeladen door coach Klaas Jan, komt de A formatie weer terug op het veld. In de ogen van de spelers staat te lezen: ‘we gaan en zullen winnen!!’

Nadat de scheidsrechter fluit begint het spel weer. Nog moe van de eerste helft, begint de verdediging niet zo lekker. Er vallen drie doelpunten aan vijandelijke zijde. Dit brengt de stand op 6-7. Vlug en Vaardig heeft te hard geknokt en wil niet genadeloos onderuit gaan, en dit laten ze zien. Taede weet het alsnog op te fleuren en maakt met een mooi schot een doelpunt. 7-7. Ook SCO ziet een kans om de voorspong te behouden. 7-8. Na dit doelpunt wil Klaas jan de kansen van Vlug en Vaardig verhogen en wisselt Peter in voor Jelmer.

Door een mooi samenspel weet Pieter een mooie doorloopbal te scoren! Dat maakt de stand weer op een gelijk 8-8. Het plubliek wordt enthousiast en begint te roepen en te schreeuwen, zelfs het voetbal plubliek doet dolenthousiast mee. Ook Taede krijgt weer zin en maakt van een afstand een doelpunt 9-8. Terwijl de minuten voorbij tikken, probeert SCO nog om punten te halen. Maar de verdediging van Vlug en Vaardig is te sterk. Het plubliek word een beetje stiller zo ook de spelers. Hester weet de sfeer weer te verhogen met een super mooi afstandertje 10-8. Het plubliek staat te springen en te juichen. In de laatste minuten ontdekt de scheidsrechter nog een fout. En fluit af voor een strafworp. Onder luid geroep van protesten maakt SCO als nog een doelpunt. 10-9.

Niet lang na het strafworp fluit de scheidsrechter af. De wedstrijd is afgelopen. Vlug Vaardig A1 is de terechte winnaar van deze wedstrijd!