VenV verliest in Elburg

Perfect korfbal weer was het afgelopen zaterdag op het korfbalveld in Elburg. De hoofdmacht van Vlug en Vaardig moest het deze middag opnemen tegen KV Elburg 1. Na de verloren wedstrijden tegen De Flamingo’s en Rood-Wit waren de groen-witten wel weer toe aan een winstpartij. Overigens, de groen-witten speelden deze wedstrijd in het zwart, aangezien Elburg over een soortgelijk kleurenpalet beschikte.

De score werd in rap tempo geopend. Het was KV Elburg dat begon, maar Ludolf van der Molen maakte het al snel 1-1. Na de 2-2 van Pieter de Jong stokte de afronding van VenV wederom volledig. Kansen waren er wel, maar de afronding liet het wederom afweten. KV Elburg liet de kansen niet onbenut en liep binnen no-time uit naar 9-2, waarna Arjen Branden weer eens van zich liet horen. VenV miste in deze periode twee cruciale strafworpen die uiterst nodig waren. De ruststrand werd 11-4 door een strafworp van Ludolf.

Na rust liet VenV weer van zich horen. Er werd gelijk gescoord en de stand werd iets dragelijker gemaakt na goals van Arjen, Jildou en Jan Jacob, 13-8. De teams waren na de wissel van Jan voor Pieter, in de rust, beter in evenwicht en er werd om en om gescoord. Hoogtepunt deze helft was de doorloopbal van Arjen, achter de rug langs, daarna doorgespeeld naar Jan die hem keurig afmaakte. Chapeau. Eindstand 22-15.

Volgende week komen Pallas’08 1 en 2 langs in Garyp. Hopelijk levert deze wedstrijd een beter resultaat.