VenV verliest van Asko

In een wedstrijd, waar voor beide ploegen niks meer te halen viel, moesten de korfballers uit Garyp thuis aantreden tegen de Asser korfbalclub. De wedstrijd werd overschaduwd door het plotseling overlijden van de moeder van twee jeugdspeelsters. In alle soberheid met o.a. 1 minuut stilte en het dragen van rouwbanden werd de wedstrijd gespeeld. In de uitwedstrijd was er verloren, dus was er reden voor V en V om iets recht te zetten. Met Corrie Betten als debutant in de basis voor de niet fitte Mathilde van der Zee begon de “Biobalance 7 formatie” aan de wedstrijd in de Westermar. In de eerste helft was er inderdaad sprake van een stuk strijdlust aan V en V-zijde om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Maar de pech van de Garipers was, dat Asko die strijdlust de hele wedstrijd toonde. Vooral verdedigend liet V en V de nodige steekjes vallen, waar vervolgens Asko dankbaar gebruik van maakte. Met name hun dames haalden een hoog schotpercentage. In het begin bleef V en V nog mee scoren, maar in de tweede helft ging langzaam het licht uit. Ook de wissels, die coach Stevo Jellema inzette, brachten niet de verwachte ommekeer. Vermeldenswaard was nog de hartverwarmende steun, die vanaf de tribune werd gegeven door het Duitse juniorenteam, dat te gast was in Garyp vanwege het spelen van de Junior World Cup in Leeuwarden. De ruststand was 8-9 en aan het eind stond er 12- 18 op het scorebord. Komende zaterdag is de laatste zaalwedstrijd in Assen om 19.20 uur tegen VDW-OLS. Daarna hoopt V en V mee te strijden om de koppositie in het lopende veldseizoen.

De doelpunten kwamen op naam van Ronald Klos (6), Tiede Fokkema (3), Lennert Westerhof (1), Paul Schipper (1), Martha van der Kooi (1) en Corrie Betten (1).