VenV wint van DTL

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen DTL op het programma. DTL had vorige week een goede wedstrijd tegen de Granaet gespeeld, V en V was dus gewaarschuwd.

Zelf had Ven V vorige week verloren van ROG, zaak om vandaag de winst in eigen huis te houden! In het verleden is er veel vaker tegen de Hantumers gespeeld, onderhand is het team dus bekend voor de spelers. Alhoewel; DTL heeft dit seizoen een aantal jonge spelers in het eerste team staan.

Femke Feenstra opende de score voor V en V. Binnen 10 minuten stond V en V met 4 -2 voor. Zo nu en dan werden er mooie aanvallen opgezet, maar beloonde V en V zichzelf niet met het maken van doelpunten. Wel bleef V en V continu de bovenliggende partij en kwam het een aantal keren op 3 doelpunten verschil.

V en V ging de rust in met 9-7 voorsprong! In de rust werd de punten even op de welbekende ‘i’ gezet. Doorgaan met het spelen zoals er werd gedaan, geen twijfel in het spel en een schepje er bovenop wat het verdedigen werd betrof!

Ook de tweede helft kreeg het publiek een wedstrijd voorgeschoteld waarin zo nu en dan twijfel in het aanvalsspel zat. Verdedigend stond het als een huis!

Dit resulteerde in een verschil van 4 doelpunten in het voordeel van V en V. In het korfbal zegt dit niet zoveel. Dit bleek wel toen DTL nog strijdend op een verschil van 2 kwam. Dit was dan ook ook de laatste keer dat DTL dichterbij kwam. Hierna was het V en V wat bleef scoren en uitliep naar een 21-17.Met nog een vrije bal in het voordeel van V en V, welke werd benut door Arjen Brander, kwam de einduitslag te staan op 22-17.

Volgende week staat de ‘uitwedstrijd’ tegen Quick op het programma. Dan zullen we écht weten van wie de Westermar nou werkelijk is!

Bent u erbij? Tot volgende week in de Westermar!

Doelpunten: Femke Feenstra 3, Corrie Betten 2, Arjen Brander 4, Jan Jacob van der Zee 2, Martha van der Kooi 3, Roel Schipper 2 en Remco Schraa 6