VenV Wint!

Heerenveen – De uitwedstrijd tegen De Driehoek was van cruciaal belang voor VenV; niet alleen was winst broodnodig in de strijd om de onderste plaatsen, maar ook voor het eigen moraal. Eindelijk was het dan zover en kon alles en iedereen met een groen wit hart weer eens juichen: met een overtuigende 6-14 winst kwam er een einde aan de lange reeks verliespartijen

. Alleen in de beginfase liet de Driehoek zich even gelden en kwam op een 2-0 voorsprong. Hierna was het VenV dat de wedstrijd in handen nam en met goede aanvallen 5 maal achterelkaar wist te scoren. Het enige wapenfeit van de Driehoek in de eerste helft was nog een score uit een strafworp, maar eigenlijk kwam de thuisploeg er helemaal niet meer aan te pas. De Bio Balance domineerde de wedstrijd volledig en was met name verdedigend erg scherp. De afketsende ballen waren in verreweg de meeste gevallen voor de Garijpers, waardoor De Driehoek weinig aanvalstijd kreeg en daardoor nooit in de gelegenheid kwam zich terug te knokken in de wedstrijd. De paar kansen die VenV weggaf, waren deze avond ook niet besteed aan de thuisploeg. In de laatste minuten voor de pauze scoorde de ploeg van Stevo Jellema 3 keer vlot achterelkaar, waarmee de ruststand op 3-9 kwam. De tweede helft kende hetzelfde beeld als de eerste; een sterk verdedigend VenV dat bovendien aanvallend veel gemakkelijker rouleerde dan de afgelopen wedstrijden, tegenover een fel strijdend maar onmachtig De Driehoek. Jellema stuurde nog 4 wissels in het veld, die hun plekje moeiteloos wisten te vinden. Met name Wilco de Vries kende een puike invalbeurt en zorgde met veel snelheid en goeie acties voor het nodige gevaar. Uiteindelijk noteerde de goed leidende scheidsrechter Jonker een eindstand van 6-14. Hiermee tekende VenV niet alleen voor de eerste overwinning van het zaalseizoen, maar liet men vooral als collectief een zeer sterke indruk achter. Al met al een hoopgevende gedachte voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen De Waterpoort die voor volgende week op het programma staat.

Doelpunten Vlug en Vaardig: Lennert Westerhof 5, Tiede Fokkema 4, Paul Schipper 2, Steffen Fokkema, Mirjam Kuipers en Jelly Jelsma allen 1