Vier punten voor Quick’21/V&V

OPENDE – Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd gepland voor de hoofdmacht om goede stappen te kunnen zetten in klasse 1B. Gezien er in de eerste helft van de competitie onnodig punten zijn verspeeld, zijn deze nu hard nodig. Dit gold eveneens voor de tegenstander OKO. Zij hadden de punten nog harder nodig dan de groenhemden, wat terug te zien was in hun spel.

De eerst helft werd duidelijk waar de stand op gebaseerd was. In korte tijd wist Quick’21/V&V op voorsprong te komen. Voornamelijk Remco Schraa en Romke Kooistra waren vandaag in bloedvorm. Zij werden goed ondersteund door hun vrouwelijke vakgenoten. OKO deed er alles (ja, echt álles) aan om hen te stoppen, maar tevergeefs. Dit leidde tot een overtuigende ruststand van 6-12.

Het was duidelijk dat alle spelers weer moesten wennen aan de omstandigheden die zich op het veld kunnen voordoen met vandaag als struikelpunt: de warmte. De tweede helft bleek dat de overwinning nog lang niet over de streep was. OKO vertraagde het spel. Als neutrale toeschouwer had je achteraf niet gekozen voor een wedstrijd als deze want het spektakel was ver te zoeken in de tweede helft. OKO slaagde erin om terug te komen tot 13-14, maar Jelte wist de rust te bewaren en opnieuw een gat van twee doelpunten te slaan. In de laatste minuten werd het spel rustig uitgespeeld en de overwinning luidde bij een 13-17 eindstand. Ondanks dat het eindsignaal al lang had geklonken, werd er door de heer van OKO toch voor gekozen om een laatste pass richting het gezicht van de tegenstander te werpen. Dit was kenmerkend voor de wedstrijd, maar gelukkig werd hier door de ploeg uit Oudega/Garijp koelbloedig mee omgegaan.

Het tweede sleepte een overtuigende overwinning binnen waarbij voornamelijk de eerste minuten van de wedstrijd resulteerde in goed korfbal. Eindstand 16-19.

Volgende week speelt Quick’21/V&V tegen CSL. Het tweede kan hiermee proberen om het CSL 2 moeilijk te maken in hun koppositie. Eveneens geldt dit voor het eerste, die het opneemt tegen de coach van aankomend jaar Sake Koelma. Alle reden om te komen kijken dus! Tot zaterdag 14.00 uur in Garijp.