Vlug en Vaardig (G) – CSL

Garyp – In een zeer matig duel slaagde de Bio Balance formatie er geen moment in om in deze eerste wedstrijd van de competitie een vuist te maken tegen kampioenskandidaat CSL. De ploeg uit Britsum/Stiens speelde ook absoluut niet groots, maar was sterker in de rebound en afronding.

Het eerste wapenfeit was van de thuisploeg;  Foppe Nicolai benutte een door hemzelf verdiende strafworp. De debutant verving de geschorste Tiede Fokkema en deed dit zeer verdienstelijk. CSL scoorde nog in dezelfde minuut de gelijkmaker. Vlot daarna kwamen de gasten op voorsprong zouden dit niet meer uit handen geven. Beide teams wisten vervolgens moeilijk tot scoren te komen, getuige de 2-5 stand na 20 minuten spelen. In de rust keek de thuisclub tegen een 2-8 achterstand aan.

De tweede helft kende een doelpuntloze fase van maar liefst 15 minuten. Hierna kwam de wedstrijd iets op gang en vielen de doelpunten gemakkelijker. Geen moment kwam de thuisploeg echter dichterbij. Na de 3-9 van Lennert Westerhof, liepen de gasten meteen uit naar 3-11. Martha van der Kooi en Gerda de Jong wisten nog te scoren voor VenV. Het slotakkoord was voor CSL; met 3 doelpunten op rij kwam de 5-15 eindstand op het scorebord. De grote uitslag is enigszins geflatteerd, zo groot waren de krachtsverschillen niet in deze wedstrijd.  Wel geeft het moeizame spel van de ploeg van Stevo Jellema genoeg stof tot nadenken.