Vlug en Vaardig KAMPIOEN

GARYP – Na een spannende wedstrijd won V en V in een rechtstreeks duel van de nummer 2, SIOS en haalde daarmee het kampioenschap binnen. Na een aantal jaren in de 2e klasse mag het team het volgend zaalseizoen weer in de 1e klasse acteren. Het kampioenschap was verdiend, want er werd alleen van DOS-WK uit Enschede verloren en ook het doelgemiddelde was veel beter dan dat van de rest. Met volle moed en met een volle bus werd er afgereisd naar Wolvega.
Met eigen vervoer waren er ook nog veel supporters. Daardoor was de helft van de zaal groen-wit gekleurd.

In het eerste kwartier waren de zenuwen de Garipers de baas, maar dit gold ook voor de SIOS-spelers. SIOS was sterk in de rebound, maar wist dit overwicht niet in doelpunten uit te drukken, 2-2. V en V speelde onrustig en er waren veel plaatsfouten. In het tweede deel van de eerste helft was V en V effectief, want dankzij twee doorloopballen van Pieter de Jong en Tiede Fokkema en twee doelpunten van puntspeler Lennert Westerhof stond er 3-6 op het scorebord. Maar SIOS gaf de moed niet op en klampte weer aan. Met een vrije bal zorgde Corrie Betten voor de ruststand van 5-7. Het publiek bleef op het puntje van de stoel zitten, want ook in het tweede bedrijf gaven de ploegen elkaar weinig toe. SIOS kwam zelfs op een 9-8 en 11-10 voorsprong. Reden voor coach Klos om de sterke bezetting van de bank maximaal te benutten, vier wissels werden ingebracht. En zoals vaker dit seizoen maakten verse krachten het verschil. Meest opmerkelijk was de terugkeer van Ria Jonker. Zij kwam terug op het oude nest en scoorde meteen. In de laatste minuten was de koek op voor SIOS en kon V en V uitlopen naar een eindstand van 11-15. Toen brak het feest los in de zaal, in de kantine en in de bus. In Garyp werden de festiviteiten voortgezet. Complimenten voor alle supporters, de spelers en de leiding. Het kampioenschap werd door de inzet van allen behaald.

Op 31 maart wordt de eerste veldwedstrijd gespeeld. Hieraan voorafgaand zijn er twee oefenwedstrijden op 21 en 24 maart.

Doelpunten: Lennert Westerhof 7, Corrie Betten, Tiede Fokkema en Pieter de Jong 2 en Ria Jonker en Sytze Brouwer elk 1 doelpunt.

Tevens zijn dit seizoen de F2, F1, C1 en de Midweek kampioen geworden! Gefeliciteerd!

Foto’s zijn te vinden op de foto’s pagina.