Wij staan bovenaan!

V en V veegt Quick’21 van het veld.

Het werd uiteindelijk 13-25 en dat was in principe totaal niet verwacht door de insiders. Immers, het verschil op de ranglijst was vooraf niet echt groot en dus werd er in V en V-kringen toch met enige schroom tegen deze derby aan- en opgekeken. Maar die aarzeling bleek totaal onnodig, V en V was de veel betere ploeg en dat had enerzijds te maken met het feit dat de Garipers soepel draaiden en behoorlijk schotvaardig bleken, en anderzijds dat Quick er in feite helemaal niets van bakte. Het werd een kat-en-muis-wedstrijd, leuk voor het zelfvertrouwen van V en V, maar de objectieve toeschouwer kreeg zeker niet datgene waar hij of zij voor gekomen was. Spanning zat er niet in en de enige commotie werd veroorzaakt door de aanhoudende stroom kritiek van Quick-kant op de scheidsrechter. De man zal best fouten hebben gemaakt, maar om daar zó op te reageren, nou nee. Bovendien was toen al duidelijk dat Quick de wedstrijd in feite al verloren had. En was die scheidsrechter nou echt zo slecht? Nee, natuurlijk niet, ik heb er niet echt ‘verstand’ van, maar: ‘met onwillige honden is het slecht hazen vangen’.

gat
Al vroeg in de wedstrijd valt in principe de beslissing als V en V door treffers van Annemarieke Houtsma, Lennert Westerhof, Roel Schipper en Martha van der Kooi op 0-4 komt. Dan al is zichtbaar waar bij de thuisclub de schoen wringt: de ploeg kan niet scoren en bovendien laten degenen die de kar zouden moeten trekken het behoorlijk afweten zo nu en dan. Maar het gat is dan al geslagen en Quick zal ‘sok sette moatte’ om de wedstrijd nog te laten kantelen. En dan zijn we nog niet eens halverwege de eerste helft.

beslist
Een fraaie doorloopbal van Annemarieke Houtsma betekent 1-5 en de 2-6 komt van Sanne Plantinga. De 3-7 komt op naam van Lennert Westerhof en de 4-8 is van Roel Schippers. Quick doet wel wat terug, maar dat is bij lange na niet genoeg om er echt een wedstrijd van te maken. Bij rust is de wedstrijd gespeeld, dan staat het 5-12 en eigenlijk hadden de beide ploegen beter kunnen besluiten om de tweede helft heerlijk op het terras met een koel drankje af te doen. Maar helaas voorzien de regels daar niet in, ook niet op paaszaterdag bij zowat 25 graden en dus moet er nog wel degelijk een tweede 35 minuten worden gespeeld.

lijdensweg
Voor Quick wordt dat een lijdensweg, bijna symbolisch, want het is duideijk dat de thuisclub alleen maar kan hopen dat V en V het een beetje kalm aan zal doen. Maar daar is geen sprake van, de ploeg van coach Ronald Klos gaat gewoon door waar ze de eerste helft gebleven was. En waarom ook niet, maar daarmee blijft er maar één vraag over. Niet wie de wedstrijd zal winnen, maar hoe dik de nederlaag zal zijn voor Quick. Nou, de uiteindelijke 13-25 is dik genoeg.

verdiend
En dus kan V en V twee hele belangrijke punten bijschrijven, zeker als even later bekend wordt dat Tietjerk de Garipers een grote dienst heeft bewezen door koploper DTL in Tytsjerk te kloppen. Het betekent dat V en V nu de dans leidt in deze tweede klasse B. Maar gelopen is de race nog zeker niet, want er moeten nog wel degelijk vier wedstrijden worden gespeeld. En een van die ontmoetingen is tegen erfvijand Tietjerk. Dat wordt dus een wedstrijd om naar uit te kijken, daar zou deze competitie wel eens beslist kunnen gaan worden. En daar zou V en V het eersteklasserschap moeten veilig stellen, en dat is toch het niveau waarop de Garipers thuishoren.