Zege in Zwolle

GARYP – Het was alweer vijf jaar geleden, dat Oranje Zwart en Vlug en Vaardig elkaar in de competitie troffen. De eerste wedstrijd in deze zaalcompetitie had voor beide teams een klein verlies opgeleverd en dus waren beiden gebrand op resultaat.

Hoewel iedereen zag, dat de beste ploeg met de punten naar huis ging (14-15), was het V en V te verwijten, dat het verschil in doelpunten te klein bleef.

Het eerste kwartier ging het in spel en score gelijk op: 4-4. Pas in het tweede deel van de eerste helft was het verschil te merken. Vlug en Vaardig speelde veel rustiger en slimmer, er stond een team. Toch: Echt lange aanvallen waren, doordat Oranje Zwart veel lengte in het team heeft, lastig op te zetten. Bij de rust was de stand 6-8 en was de wedstrijd bepaald nog niet gelopen. Gestaag bouwde de BioBalance 7-formatie in de tweede helft de voorsprong uit. Via 6-9 werd het 8-12 en leek de zege in zicht. Dit moeten de spelers ook hebben gedacht, want er sloop enige nonchalance in de ploeg van V en V. En plotseling wisten de Zwollenaren heel gemakkelijk de korf te vinden. Het leeuwendeel van de doelpunten kwam van de dames van Oranje Zwart, die van alle afstanden de korf bestookten. Acht minuten voor tijd stond Vlug en Vaardig nog met 11-15 voor en toch wist Oranje Zwart het in de slotminuten nog spannend te maken door de 14-15 aan te tekenen.

Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen HHV om 17.15 uur in Hollandscheveld. Allemaal komen!

Doelpunten: Sytze Brouwer 6, Lennert Westerhof 5, Corrie Betten, Annemarieke Houtsma, Sanne Plantinga en Roel Schipper allen 1 doelpunt.