Zuur puntverlies V&V 1

GARYP – V & V 1 reisde af naar Roden om haar 2e competitiewedstrijd te spelen tegen Noordenveld 1. Op voorhand een interessante wedstrijd waarbij V & V haar tegenstander na een overwinning op drie punten achterstand zou kunnen zetten. Echter, de wedstrijd verliep anders dan menigeen zou hebben gedacht. Na een 3-0 achterstand kreeg Anke Rinsma na vijf minuten spelen, volstrekt onverwacht en onterecht, een resoluut door de scheidsrechter gegeven rode kaart. Een voor beide clubs onbegrijpelijke actie van de scheidsrechter welke de hele wedstrijd een veel te belangrijke rol voor zichzelf op zou eisen. Jildou Boonstra werd op Anke haar plek ingebracht. Het was taak voor de ploeg van Peter de Groot de knop om te zetten en weer te focussen op de wedstrijd. Aanvankelijk bleef het de eerste helft moeilijk scoren, maar V & V kon redelijk bijblijven en zocht met een 8-5 achterstand de kleedkamers op.

Er was nog enorm veel vertrouwen aan de Gariper zijde de wedstrijd in een goed resultaat te laten eindigen. V & V herpakte haar dan ook fantastisch in de tweede helft. Mede door 5 treffers van afstand door Arjen Brander in de eerste 15 minuten van de tweede helft, kwam V & V op gelijke hoogte met Noordenveld. De stand van 11-11 gaf nog steeds voldoende mogelijkheden. Ondanks de wissels in de tweede helft (Mathilde van der Zee voor Jildou en Evert Duipmans voor Roel Schipper) heeft V & V niet voldoende door kunnen drukken en de wedstrijd naar haar hand kunnen zetten. De score eindige in 17-15. Twee zuur verloren punten welke V & V niet verwijtbaar zijn door hun uitstekende inzet en veerkracht na de rode kaart.

Doelpunten: Arjen Brander en Jan Jacob van der Zee beide 6, Miranda Veenstra, Nynke Buis en Evert Duipmans allen 1.