A1 ongeslagen kampioen!

Het kampioenschap was weliswaar al bekend, maar desalniettemin moest er nog wol gestreden worden tegen DTS A1. Op het spel stond het “Ongeslagen” kampioenschap. En dit werd behaald!

In de stromende regen werd het startsignaal gegeven door de goed leidende scheidsrechter Jan Jacob v/d Zee. Vlug en Vaardig nam het initiatief en probeerde met goeie kansen de voorsprong in de wacht te slepen. De minuten verstreken, secondes tikten weg, maar geen goal te bekennen. En wat dat bij de ene ploeg niet lukt, gebeurt bij de andere. DTS wist de score te openen. Zal wel een mooie goal geweest zijn. Ik ben hem vergeten te bekijken. Nu kwamen de paniekspieren in actie bij VenV. Het zal toch niet gebeuren dat Vlug en Vaardig het in de laatste wedstrijd verknoeit!

Precies, denkt Rimmer Stoffelsma. Na een sublieme actie over rechts, een fabelachtige uitwijkbal naar links kon Rimmer aanleggen voor een wonderschone afstander, waar menigeen nog over zal spreken. 1-1 zei het gewijzigde scorebord, die al lang met het bordje klaar stond. Na de vak wissel nam ook het andere vak het op tegen de defensie van DTS. Na een aantal leuke aanvallen, werd er eindelijk gescoord en kwam de kampioen terecht op voorsprong. 2-1 toonde het scorebord bij rust.

Na de thee gingen beide ploegen er weer vol voor in deze natte omstandigheid. Ook deze helft werd er weinig gescoord. De bal was nat en glad. Dit maakte het korfbalspelletje niet mooier. Aan beide kanten werden er veel kansen gecreƫerd. Aan beide kanten werd er ook eenmaal gescoord. Dit bracht de stand naar 3-2.

Toen de minuten ook in deze helft lekker doortikten en de secondewijzer de secondes aanwees, werd het woordje “Ongeslagen” al bijna naar de KNKV getwittert. Vlug en Vaardig liet nog 2 spelers warmlopen. Chris Timmermans en Eva Zuiderveld zaten zich op te vreten op de bank en grepen kampioenscoach Martha v/d Kooi bij haar oren. “WIJ MOETEN en ZULLEN ERIN!”. Waarop Martha vrolijk antwoordde: Natuurlijk…. SCHEIDS, WISSEL! Willekeurig gekozen VenV-speler en -speelster Gerrit VelTman en Femke Tsjassing moesten het veld ruimen voor de ongeduldige warmlopers.

Oeps, vergeten te vertellen: Inmiddels heb ik het stokje(fluitje) over genomen van JJ. Die natuurlijk direct het feest inliep om het kampioenschap van VenV 1 te vieren. Nu kon ik van een paar meter afstand de strijd bekijken, wat wil je nog meer!? Tot mijn verbazing zag ik, met een 3-2 stand op het scorebord, een lange bal richting het DTS aanvalsvak gegooid worden. Deze wordt uit de lucht geplukt en op miraculeuze omhoog gegooid. Zonder enig stukje techniek, gevoel en tederheid. Vanuit mijn positie ging hij precies de verkeerde richting op. En ja hoor. BAM… 3-3.

Onze lieve invallertjes deden met hun vakgenoten nog ontzettend hun best voor een goaltje, maar dit mocht helaas niet meer baten. Eindstand: 3-3. Wat nog steeds betekend dat Vlug en Vaardig niet verloren heeft in deze poule, en dus ongeslagen kampioen is geworden! Gefeliciteerd!!!