ASKO – V en V

De Gariper korfbalploeg moest gehavend afreizen naar koploper Asko. Paul Schipper (schorsing) en Tiede Fokkema (werk) werden vervangen door Klaas-Jan Pander en Wilco de Vries. Dit betekende in de eerste helft, dat het zoeken was om de goede combinaties te vinden. Even leek het bij een 6-4 tussenstand, dat Asko daarvan kon profiteren, maar al snel wist V en V in de tweede helft tot beter spel te komen en werd er een overwicht opgebouwd zonder dat dat overigens in veel doelpunten werd omgezet: 7-8. Tot 10 minuten voor tijd ging het scoren om en om. Toen vervolgens Asko drie keer op rij van afstand scoorde, was het gebeurd. De eindstand was 17-13.

Er kan teruggezien worden op een wedstrijd, waarbij beide ploegen een helft domineerden, zodat qua krachtsverhouding een puntenverdeling het meest redelijk was. Deze wedstrijd kon V en V eigenlijk ook niet winnen getuige het feit, dat Asko 7 strafworpen en V en V er 1 kreeg en in dezelfde verhouding werden de vrije ballen gegeven. Een merkwaardige verdeling, waarbij scheidsrechterlijke beslissingen wel een heel nadrukkelijk stempel op deze wedstrijd hebben gelegd.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen ROG/ORIS om 20.25 uur op het programma.