Beker: VenV A1 – Tytsjerk A1

Vlug en Vaardig A1 bekert verder

Vlug en Vaardig A1 heeft zich donderdagavond geplaatst voor de derde ronde van de juniorenbeker. Na de verassende nederlaag van Vlug en Vaardig 1 op de avond ervoor, was de taak aan de junioren om als enige Gariper ploeg de bekerdroom te behouden. De ploeg onder leiding van Tiede Fokkema bevindt zich op dit moment op de eerste plek in de competitie. Na twee sterke wedstrijden gespeeld te hebben staat de juniorenploeg bovenaan.

De tegenstander deze avond was Tytsjerk. Tytsjerk is in de competitie minder gelukkig, na drie wedstrijden verzamelden ze nul punten. Echter, daar mag geen waarde aan gehecht worden. De bal is rond.

Vlug en Vaardig begon zeer sterk aan de wedstrijd, wat ook meteen zijn vruchten afwierp. Door twee knappe acties stond het al snel 2-0 door goals van Peter Stoffelsma en Taede Rienk Sibma. De verhoudingen waren grotendeels in balans; Tytsjerk had een wereld aan kansen, maar sprong er in tegenstelling tot Garyp te slordig mee om.

De aanvallende kracht van het herenduo Pieter de Jong en Jan Jacob van der Zee bleek deze wedstrijd niet optimaal te zijn. Het duurde dan ook zeer lang voordat er een derde doelpunt viel aan Gariper zijde. Een ingestudeerde actie bleek effectief, waarna Jan Jacob van der Zee zijn eerste doelpunt van de avond maakte.

Echter, Tytsjerk lieten de koppen niet hangen. Al snel werd de 3-1 gemaakt, wat ook tevens de ruststand werd. De doelpunten waren schaars de eerste helft, in tegenstelling tot de laatste wedstrijd van Vlug en Vaardig. Garyp won toen in Britsum overtuigend met 15-1.

Na de rust werd het Gariper team zelfverzekerder en gevaarlijker, wat tot de 4-1 en de 5-1 leidde. Een kleine kans van Tjitske Sibma werd goed benut, en een fout van Tytsjerk werd vanaf de strafworpstip benut door Taede Rienk Sibma. Vlug en Vaardig leek nu weer tot zijn zinnen te komen, en leek er misschien toch nog een gulle uitslag van te maken. Deze veronderstelling werd snel weggenomen toen Tytsjerk met twee doorloopballen de wedstrijd weer spannend maakte. 5-3.

Met nog tien minuten te gaan wist het vak van Jan Jacob van der Zee, Pieter de Jong, Hanneke Postma en Angelien de Vries alle aanvallen van Tytsjerk klem te zetten. De hele wedstrijd is er geen doelpunt gevallen tegen dit kwartet. Na de tweede benutte strafworp van Taede Rienk Sibma was de buit binnen. Vlug en Vaardig wint met 6 tegen 3, en gaat door naar de derde ronde.

Door de aanvallende kracht van het kwartet Taede Rienk Sibma, Peter Stoffelsma, Tjitske Sibma en Hester Binnerts én door de verdigende kracht van Jan Jacob van der Zee, Pieter de Jong, Hanneke Postma en Angelien de Vries won Vlug en Vaardig A1. Op 23 april zal de derde ronde plaatsvinden tegen een nog onbekende tegenstander.