Belangrijke winstpunten voor Vlug en Vaardig 1

Afgelopen zaterdag was een belangrijke wedstrijd voor de ploeg uit Garyp. Twee punten die hard nodig zijn om uit de degradatiezone te blijven. Een nek-aan-nekrace tegen Elko uit Elim waarin V&V toch wel de betere ploeg was. Er werd verdienstelijk gewonnen met 18-19.
Na de spannende wedstrijd van het eerste was het de beurt aan beide tweede teams. In een zeer matige wedstrijd trok Elko 2 de twee punten naar zich toe. V&V2 moet de zaken weer op orde krijgen om het kampioenschap niet uit het oog te verliezen.

Elko start makkelijk aan de wedstijd en scoort in de eerste aanval de 1-0. Voor V&V waren de kansen wel aanwezig maar ontbrak de afronding wat meer. Na een vrije bal van Roel Schipper, wordt er om en om gescoord. Elko blijft dankzij één heer steeds op een één a twee doelpunten voor V&V maar weet het gat niet groter te maken. Corrie Betten en met name Arjen Brander weten voor de Garypers steeds weer aansluiting te vinden. De tussenstand wordt dan ook bepaald op een gelijkspel van 10-10.

Trainer/coach Ron Berkenbosch ziet in zijn ploeg echt wel de bovenliggende partij. Kansen afronden en gretiger zijn zal de wedstrijd in ons voordeel beslissen. Het is alleen Elko dat als eerste weet te scoren. Roel Schipper scoort de gelijkmaker van afstand en is het vervolgens Arjen Brander die V&V de voorsprong laat pakken. Elko komt nog gelijk, maar de heren Arjen Brander, Remco Schraa en Roel Schipper creëren een gat van vier punten, 14-18. Toch geeft Elko zich niet zomaar gewonnen, maar Corrie Betten scoort koelbloedig het 19e doelpunt door een kleine kans te benutten. De eindstand wordt bepaald op 18-19.
Komende zaterdag speelt V&V 1 thuis om 18:40 uur in sporthal De Drait in Drachten.