Blamage in Emmen. V&V verliest van EKC’2000.

Het vlaggenschip van de Garipers heeft zichzelf afgelopen zaterdag te kort gedaan in de wedstrijd tegen EKC’2000. In de beginfase een gelijkgaande strijd die naarmate de eerste helft vorderde werd verloren. Een zeer matig einde van het veldseizoen.

De wedstrijd begint al ruimschoots later aangezien de scheidsrechter voor deze middag het veld van EKC’2000 niet wist te vinden. Een lid van EKC’2000 geeft deze wedstrijd het startsein, waarna een 13 minuten later de officiële leider het veld betreedt. Jan Jacob van der Zee tekent voor het eerste doelpunt van afstand, waarna EKC’2000 snel volgt. Een opgaande strijd tot aan een stand van 5-5 met scores van Remco Schraa (2x) en Arjen Brander (2x). De Garipers zijn niet scherp in de verdedigende rebound en de dames van EKC’2000 maken daar verdienstelijk gebruik van. Zij weten met hun team uit te lopen naar een 14-9 ruststand.

Het praatje van trainer/coach Ron Berkenbosch zal niet hier besproken worden, maar we kunnen er vanuit gaan dat dit niet een zachtzinnig gesprek geweest is met zijn spelers. De tweede helft start met een betere fase, maar de groenhemden krijgen geen grip op de ontvangende ploeg en komen geen stap dichterbij. De marge blijft vier punten verschil ondanks scores van Corrie Betten en Femke Feenstra (vrije bal), Jan Jacob van der Zee (kleine kans) en Pieter de Jong (2x van afstand). Remco Schraa weet nog een strafworp te versieren wat de eindstand op 20-15 brengt. Voor EKC’2000 de eerste punten in dit veldseizoen en voor V&V een blamage van de hoogste tree. Op naar het zaalseizoen waar Vlug en Vaardig uitkomt in de tweede klasse. De thuishal is opnieuw de Hege Fiif in Hardegaryp.

Scores: Jan Jacob van der Zee, Pieter de Jong en Remco Schraa 3x; Femke Feenstra, Corrie Betten en Arjen Brander 2x.