De Hoeve – V en V

Op een regenachtige zaterdagmiddag moest V en V uit spelen tegen de Hoeve, een topwedstrijd, waar de nummer 1 het tegen de nummer 2 van de ranglijst moest opnemen.

Vanaf het eerste moment was er een geconcentreerd en gretig V en V te zien. Dit resulteerde aanvankelijk in goed teamspel en sterke, soms fysieke duels. Vooral Martha van der Kooi onderscheidde zich door de aanvoerdster van de Hoeve knap uit te schakelen. De thuisploegV had in deze fase geen antwoord op het sterke collectief van de Garipers en was duidelijk de mindere ploeg. Via 0-2 werd het 1-5, doordat Lennert Westerhof door prima reboundwerk van Paul Schipper in staat gesteld werd te scoren. Het werd zelfs 3-8, maar vlak voor rust wist de Hoeve iets te herstellen en prijkte er 5-8 op het scorebord.

Dat herstel zette zich door in de tweede helft. De Hoeve kwam terug tot 7-8. V en V toonde veerkracht en leek alsnog een beslissend gaatje te slaan, toen Mathilde van der Zee knap van afstand 7-10 aantekende. Cruciaal moment was, toen direct daarop de gedreven routinier Ronald Klos een strafworp miste en vervolgens een doelpunt zag afgekeurd, een beslissing, die niet te begrijpen was voor vriend en vijand. De Hoeve maakte hier dankbaar gebruik van en leefde weer op 9-11 en men kwam zelfs op gelijke hoogte met de gasten, 11-11. Vlug en Vaardig wankelde, maar toen Tiede Fokkema vlak voor tijd 11-12 scoorde, leek de volle buit weer binnen bereik. Toch kwam de Hoeve weer langszij en eindigde het duel onbeslist op 12-12.

Dit was terecht op basis van de tweede helft, maar vanwege het grote krachtsverschil in de eerste periode kreeg V en V een punt te weinig. Met nog drie wedstrijden te gaan, staat de BioBalance 7-formatie nog steeds op kop en moet men komende zaterdag thuis aantreden tegen Hoogkerk om 15.30 uur.

 Doelpunten: Mathilde van der Zee 2, Lennert Westerhof 4, Ronald Klos 5 (3) en Tiede Fokkema 1.