Drachten A1 – VenV A1

Op deze mooie zaterdagmiddag moesten we aantreden tegen Drachten. Vorige week hadden we punten laten liggen waar we ze hier niet wilden laten liggen maar mee naar Garijp wouden nemen.

De opstelling was als volgt:
Aanval: Taede, Hester, Anne en Jan Jacob.
Verdediging: Pieter, Anja, Hanneke & Jelmer.
Wissels: Berber, Christa en Chris.

Voor de wedstrijd kregen we eerst een praatje van Romke over een paar aandachtspunten die hij van KlaasJan had meegekregen. Maar na het fluitsignaal hadden we er blijkbaar nog niet zoveel zin in. We waren er niet goed met de kop bij en het liep totaal niet lekker. Toch was het eerste doelpunt voor V&V door een strafworp van JanJacob. Maar al gauw werd het 1-1 door een doorloopbal tegen Anja. Daarna een afstand tegen Anne wat weer goed gemaakt werd door een kleine kans van Pieter, 2-2 dus. Maar dit mocht blijkbaar niet de ruststand worden, deze werd 4-2 door nog 2 doorloopballen tegen Hanneke.

RUST

In de rust kregen we onder het genot van een bakje thee een ‘aardig’ praatje. Het kwam er eigenlijk op neer dat we niet zo dwars moesten zijn om zo nodig ons systeem te willen spelen. Nee, we moesten veel slimmer spelen en niet verder met het systeem willen spelen. Hier waren verschillende meningen over maar de 2e helft luisterden we al beter. Pieter wist de korf te vinden waardoor het met 2 afstandschoten 4-4 werd. Ook Taede had het spelletje door; 4-5. Zo bleven we nog even doorspelen en het bleef steeds spannend; het was gelijk of 1 doelpunt voor/achter. Tot de 8-7 kwam door een afstandsschot tegen Hester. Het vak van Pieter kreeg er geen 1 in waardoor er ook nog een aftandsschot tegen JanJacob kwam. Deze wist hij zelf ook weer goed te maken door een doorloopbal; 9-8. Uiteindelijk werd het 10-8 wat niet meer kon worden ingehaald met nog maar een paar minuten op het scorebord.

Hartstikke jammer want we hadden in principe wel punten mee naar huis kunnen nemen. Zoals het gezegde luidt; de bal is rond. Maar vooruit donderdag met de bekerwedstrijd nemen we revanche en zullen we ze eens een ‘poepie’ laten ruiken.

Gegroet en u hoort donderdag hopelijk een winnende uitslag van ons.