DTS (S) – V en V

De Gariper korfballers moesten afgelopen zaterdag in Surhuizum aantreden tegen de nummer laatst DTS in Surhuizum. Het naar vertrouwen zoekende V en V zou bij verlies op een degradatieplek belanden.

Vanaf het eerste moment stond er een gedegen spelend team, dat rustig combinerend tot goede schotkeuzes kwam.

Na een kwartier stond er 0-3 op het scorebord. Dit gat kon door DTS in de loop van de wedstrijd niet meer overbrugd worden. Men miste de klasse en de overtuiging om maar enigszins kans te maken op de winst.

De eindstand van 7-14 kwam mede tot stand, doordat de youngsters Wilco de Vries en Siemen-Jan Miedema vanmiddag de geboden kansen benutten. Deze laatste speler werd moegestreden door Paul Schipper vervangen, die met een goede invalbeurt liet zien op de weg terug te zijn. De BioBalance7-formatie opereerde deze middag als een sterk collectief. Het stukje herwonnen zelfvertrouwen zal noodzakelijk zijn met nog twee zware wedstrijden te gaan, voordat de zaalcompetitie begint.

Volgende week is Thrianta in Hoogeveen om 15.30 uur de tegenstander.
De doelpunten kwamen op naam van: Wilco de Vries 4, Siemen-Jan Miedema 2, Lennert Westerhof 5, Tiede Fokkema 2 en Paul Schipper 1.