Dubbel succes voor KF de Wâlden PKKT

In een druk bezochte sporthal de Westermar was het zaterdag korfbalclub de Walden die zowel bij de reserve als bij de selectie teams de titel naar zich toetrok. De wedstrijden werden gespeeld in wedstrijden van 2 keer 20 minuten. In de voorrondes van de reserve teams was het V en V, die Quick’ 21 wist te verslaan met 8 -12. De tweede poule was het de Walden die geen enkele moeite had met Dow/Wêz Handich 15-9. In de strijd om de derde en vierde plek was het Quick’21 die aan het langste eind trok door Dow/Wêz Handich met 11-7 te verslaan .In de finale van de reserve teams was het na een rust stand van 7-8 toch KF de Walden tegen Vlug &Vaardig die in de tweede helft het verschil wist te maken eind uitslag 10-18. Het PKKT selectie A junioren team samen gesteld uit jeugd uit de deelnemende verenigingen trad aan tegen Oko/Bies A1 uit Opende. Het team uit het Groningse liet zien dat zij beter op elkaar in waren gespeeld dan het PKKT regio team eindstand 5 -14.

Bij de strijd tussen de hoofd machten waren het in de eerste poule Quick ’21 en Dow/Wez Handich die tegen elkaar aan traden. De Ploeg uit Oudega had geen moeite met Dow/Wez Handich die nog niet helemaal goed op de rails lijkt te staan bij de start van het nieuwe zaal seizoen. In de tweede poule twee ploegen die elkaar in de competitie ook weer tegen zullen komen Vlug & Vaardig en De Walden. De ploeg van trainer Peter Tolsma liet er geen misverstand over bestaan en wist de wedstrijd winnend af te sluiten 7-16 . De verliezers rondde tussen Vlug &Vaardig en Dow/Wêz Handich werd een spannende strijd die gelijk opging .De ploeg uit Garijp leekt er met de zege vandoor te gaan door een gaatje van 3 punten te slaan maar het toch wist Dow/Wêz Handich de stand gelijk te trekken 14-14. De finale dus tussen Quick’21 ook uitkomend in de zelfde zaal competitie poule als tegenstander de Walden. Een strijd waar moeilijk gescoord werd in totaal 11 doelpunten in 50 minuten is te weinig .Maar de spanning vergoede veel voor het publiek .De eindstand uiteindelijk 5-6 in het voordeel van de Walden. Als opwarmer van de hoofd act traden de beide reserve teams van LDODK/AH Gorredijk en NIC/Alfa-college tegen elkaar aan de jeugdige ploeg uit Gorredijk kwam goed uit de start blokken maar wist dit niet naar een winst uit te bouwen. De ploeg uit Groningen wist in het slot de wedstrijd toch naar zich toe te trekken eindstand 14-17.

Voor de inmiddels vol gestroomde tribunes mochten de jongste jeugd van Vlug en Vaardige en DOW de beide selectie teams van LDODK/AH Gorredijk en NIC/Alfa-college naar het veld begeleiden. Bij LDODK/AH Gorredijk uit komend in de hoogste klasse de Korfbal league ontbraken de gebroeders Erwin en Andre Zwart waarbij eerst genoemde momenteel speelt met Oranje op het EK in Portugal. Mede door het ontbreken van beide genoemde spelers wist de ploeg uit Groningen die vorig jaar gedegradeerd zijn uit de korfbal league lang stand te houden. Het werd een wedstrijd met alles, alles wat korfbal leuk kan maken. Uiteindelijk werd de uitslag 21-18, in het voordeel van LDODK/AH Gorredijk.

Een mooie promotie dag voor het korfbal in met name onze regio aan de start van het nieuwe korfbal zaal seizoen.