Eerste punten VenV 1

Het nieuwe korfbalseizoen is van start gegaan, op het zonnige kunstgrasveld in Garyp trad de BioBalance7 formatie aan met twee nieuwe gezichten in de gelederen. Het zijn Anke Rinsma, overgekomen van Mid Fryslan en Ammarins Schievink, een talent uit de eigen jeugd.

Voor de seizoensouverture staat voor Vlug en Vaardig de wedstrijd tegen DTS uit Surhuzum gepland. Het zijn de gasten die het eerste doelpunt op het scorebord laten bijschrijven. Het antwoord daarop wordt snel gegeven door Jan Jacob van der Zee. In het begin van de wedstrijd werd er om en om gescoord, tot dat Roel Schipper eigenhandig een gaatje van twee wist te forceren. De ruststand werd bereikt op een stand van 10-6.

De tweede helft was bij beide de scherpte er wat af bij beide teams, goal werd nog maar mondjesmaat gevonden. Aan Gariper zijde had Roel Schipper het vizier nog wel op scherp staan. De wedstrijd werd uitgespeeld tot een eindstand van 16-10. Een goed begin voor Vlug en Vaardig, op naar de volgende wedstrijd tegen Noordenveld in Roden.

Doelpunten: Roel Schipper 6, Jan Jacob van der Zee 3, Arjen Brander 3, Anke Rinsma 2, Taede Rienk Sibma, Miranda Veenstra.