Eerste thuiswedstrijd in “nieuwe” sporthal Hurdegaryp

Na een goed begin van de competitie mocht de selectie van V&V zich opmaken voor de eerste thuiswedstrijd in de tijdelijke thuishal ” De Hege Fiif”  in Hurdegaryp. Voorafgaand aan het eerste team speelde V&V 2 een prima wedstrijd tegen TOP (V) 2. Er werd met 22-12 gewonnen!

Hierna is het de beurt aan het eerste team. Zouden er ook deze week net zoveel doelpunten vallen als vorige week? Sparta is geen onbekende voor V&V, want ook in de veldcompetitie nemen beide teams het tegen elkaar op. Met een wijziging in de opstelling, Arjen Brander wordt vervangen door Jan Jacob van der Zee, starten beide ploegen aan de wedstrijd.

Na het openingsdoelpunt van Roel Schipper gaat de wedstrijd redelijk gelijk op en wordt en om en om gescoord. De doelpunten vallen niet zo makkelijk en dat moet voor de nodige twijfel hebben gezorgd bij de Garypers. Af en te loopt het wat stroef, maar veelal goede aanvallen bieden perspectief voor het vervolg van de wedstrijd. Sparta blijft goed bij en neemt af en toe ook het voortouw in de wedstrijd. Met een stand van 8-8 gaan beide ploegen de rust in.

Direct na rust is het Pieter de Jong die een voorsprong voor de Garypers op het scorebord zet. Hiermee lijkt de ploeg goed uit de rust te zijn gekomen, maar helaas weet Sparta drie maal achter elkaar te scoren. Hierna is het wederom Pieter de Jong die er voor zorgt dat de ploegen dicht bij elkaar blijven, maar het lukt niet om langs zij te komen. De minuten tikken weg en door middel van een aantal wissels probeert trainer Ron Berkenbosch het tij te keren. Dit lukt echter niet en Sparta trekt hiermee aan het langste eind. Eindstand 16-17. Een gelijkspel was wellicht terecht geweest, maar helaas had dit niet zo mogen zijn. Na een goede start van de competitie een kleine kink in de kabel maar met vertrouwen wachten we KV Elko uit Elim op voor volgende week. Ook dan speelt de selectie van V&V thuis in De Hege Fiif in Hurdegaryp. We zien iedereen graag op 25 november om 20:45 uur!

Doelpunten:
Roel Schipper 3, Remco Schraa 3, Pieter de Jong 4, Jan Jacob van der Zee 2, Ludolf van der Molen 1, Jildou Boonstra 2, Nynke Buis 1