Eindelijk victorie voor V en V

De laatste zaalwedstrijden leverden geen punten op en vervolgens werd vorige week de eerste veldwedstrijd ook al kansloos verloren. Dus werd er in het V en V-kamp gesnakt naar een overwinning. Het achttal van de BioBalance 7- formatie begon dan ook gedreven aan de thuiswedstrijd tegen HHV, de ploeg uit Hollandscheveld, waar dit seizoen al drie keer tegen gestreden werd en even zo vaak van werd verloren.

Hoopgevend was, dat voorafgaand aan de eerste teams het tweede team van V en V voor een klinkende overwinning zorgde tegen HHV 2. Na een gelijkopgaande start brak er een goede periode aan voor Vlug en Vaardig, want een 2-3 achterstand werd omgebogen naar een 7-3 voorsprong.

Echter, de groen-witten lieten in een mentaal zwak kwartier HHV terugkomen tot 7-6. De strijdlust van beide partijen verhield zich deze middag slecht met de opvattingen van de arbiter, die het nodig vond de spelers erg kort te houden. Hij deed dat overigens gedurende de hele wedstrijd heel consequent, maar de spelers konden er maar moeilijk mee omgaan. De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op, maar zoals zo vaak in een korfbalwedstrijd, de ploeg, die in de slotfase met het meeste overleg speelt, wint de pot. Dat was vanmiddag Vlug en Vaardig. Na een 9-10 en 12-13 tussenstand hielden de Garipers het hoofd koel en scoorde men op het goede moment. De eindstand was 16-14. Komende zaterdag is er geen wedstrijd, volgende week mag V en V om 15.30 uur thuis aantreden tegen De Waterpoort. Doelpunten: Foppe Nicolai 7, Klaas-Jan Pander en Wilco de Vries 2, Dieke Hoekstra, Annemarieke Houtsma, Martha van der Kooi, Tiede Fokkema en Lennert Westerhof allen 1 doelpunt.