UPDATE: Ernstig ongeval schoolkorfbaltoernooi Twijzel

UPDATE, 11:17, Slachtofferhulp zal om 16:00 aanwezig zijn op de Wrâldpoarte voor betrokkenen. De betrokken kinderen zullen een aparte bijeenkomst hebben, net zoals de betrokken volwassenen/coaches.

UPDATE, 11:00, Gevonden voorwerpen die gister op het sportveld zijn achtergebleven zijn op te halen op CBS De Oanrin in Twijzel.

UPDATE, 0:14, Slachtofferhulp is donderdag vanaf 8.30 uur bereikbaar op 0900-1101. Mocht u in de tussentijd hulp nodig hebben, bel dan uw huisarts.

UPDATE 18:52, morgen neemt Slachtofferhulp contact op met de Wrâldpoarte over vervolgstappen voor de aanwezige Gariper kinderen, de ouders en coaches uit Garyp. De Wrâldpoarte houdt contact met de ouders (en dus de kinderen), V&V zorgt ervoor dat de coaches worden ingeseind.

UPDATE 18:41, De persconferentie begint om 18.50 in de raadszaal van het gemeentehuis in Buitenpost (stationsstraat 18). Live te volgen via http://www.raad-achtkarspelen.nl/

UPDATE 18:23, er zijn inmiddels twee publieksnummers geopend in verband met het ongeval in Twijzel. Bel 0511 548 111 of 0511 460 860 als u daar behoefte aan heeft.

UPDATE 17:30, Bij het ongeval in Twijzel is een dode te betreuren. Het betreft een meisje uit Surhuisterveen. Wij wensen alle nabestaanden ontzettend veel sterkte toe.

15:30, Het schoolkorfbaltoernooi in Twijzel is per direct afgelast. Een stenen dug-out stortte in met als gevolg meerdere gewonden. De zware betonnen plaat van de dug-out kwam per abuis naar beneden terwijl er kinderen in de dug-out zaten. Zes kinderen zijn zwaargewond overgebracht naar respectievelijk Leeuwarden en Groningen. De organisatie van het schoolkorfbaltoernooi biedt slachtofferhulp aan in de voetbalkantine van V.V. Twijzel. De kinderen van De Wrâldpoarte zijn gelukkig ongedeerd en zijn inmiddels onderweg naar Garyp. Ze zijn echter wel live getuige geweest en zijn logischerwijs aangeslagen.

Hierbij willen we alle slachtoffers en betrokkenen uit Surhuisterveen veel sterkte wensen. Maar ook de vrijwilligers en korfballertjes van De Wrâldpoarte en VenV willen we veel sterkte toewensen met het verwerken van deze rampzalige gebeurtenis.

De foto is van De Streekkrant.