Exakwa – V en V

Op de slotdag van de competitie moest V en V aantreden tegen de nummer 2 Exakwa in Lelystad. Bij winst zou de titel, afhankelijk van de andere uitslagen, vrijwel zeker naar de Gariper korfballers gaan. De eerste helft gaf een spelbeeld, waarbij Exakwa duidelijk de betere ploeg was. V en V maakte teveel fouten en aanvallend werd er te weinig gebracht. Eén vak kwam in die fase zeer moeizaam tot scoren, terwijl Exakwa uit veel minder kansen regelmatig doel trof. Na een 2-0 achterstand kwam er zelfs een 8-3 ruststand op het scorebord. Zoals zo vaak bij korfbal gaf de tweede helft een heel ander spelbeeld te zien. Aanvankelijk bleef het gaatje bestaan. Exakwa kwam zelfs op 10-5. Maar toen vond coach Stevo Jellema het nodig in te grijpen en werden maar liefst drie invallers ingebracht. De ruggen werden gerecht, het tempo ging omhoog en langzaam maar zeker klauterde V en V bij de wal omhoog. Exakwa voelde de druk en begon te wankelen. Via 13-10 kwam zelfs 13-13 op het scorebord. Of het kwam door het tempo van de wedstrijd of van het warme weer, de leidsman raakte de contrôle over de wedstrijd kwijt. Toen Exakwa 14-13 scoorde, werd de wedstrijd afgefloten, terwijl beide coaches nog een drietal minuten te spelen op de klok hadden staan.

Voor Exakwa een teken van feest, voor V en V een abrupt einde van een droom. Maar gezien het spel van de eerste helft had V en V ook geen recht op punten. Het herstel van de Garipers in de tweede helft, mede gerealiseerd door de jonge invallers, geeft hoop voor de nieuwe competitie in september.