Flamingo’s A1 – VenV A1

Flamingo’s A1 – Vlug en Vaardig A1

BUITENPOST – Deze zaterdag was Flamingo’s aan de beurt. De eerste keer dat deze 2 ploegen aan elkaar wagen sinds het begin van de poule. Het team van Flamingo’s was niet hetzelfde team dat VenV kon. Desalniettemin was VenV bereid om tot het uiterste te gaan om deze degradatie kandidaat te verslaan.

Aan de junioren kant van VenV was er een kleine opsteker. Taede Rienk Sibma is vrijwel hersteld van een vinger blessure en kon weer in de basis beginnen. Helaas was Berber een klein beetje ziek en gaf aan liever niet te spelen. Ook Anja was er niet i.v.m. ziekte. Dit gaf de volgende opstelling. In de aanval: Taede, Jan Jacob, Anne, Hanneke. En in de verdediging begonnen: Pieter, Peter, Hester, Christa.

Na het fluitsignaal begon flamingo’s direct goed. Ze scoorden uit de eerste aanval en VenV zag gelijk tegen een achterstand aan. Het zwakke verdedigen en het niet goed opletten gaf flamingo’s de kans om de 0-2 op het scorebord te zetten. Na de vakwissel gaf Pieter aan hoe het wel moest. Door een mooi klein kansje gecreëerd door een prachtig lang balletje van Hester kwam VenV terug tot 2-1. Niet veel later wist Pieter opnieuw de korf te raken met een afstandsschot. VenV was naar buitenpost gekomen om te winnen en daar dacht Anne ook precies zo over. Ze scoorde uit een mooi doorloopballetje de 3-2 en VenV zag een voorsprong op het bord staan. Echter Hester wist het gat niet 1 punt te houden. Ze liet haar dame vrij schieten en de score was weer gelijk. Het was spannend. Beide teams waren aardig aan elkaar gewaagd, maar de ploeg uit buitenpost wist weer op voorsprong te komen door een foute verdediging actie van Anne. Haar dame mocht daardoor een strafworp nemen en te benutten. Gelukkig wist Pieter aan de andere kant de stand weer gelijk te maken, door z’n tegenstander achter zich te laten.

VenV wou en zou winnen in de Houtmoune en dat bleek toen VenV uitliep naar een 4-7 voorsprong door goals van Jan Jacob Taede en Pieter. De scheids floot daarna voor de rust. Het leek goed te gaan, en een gaatje van 3 is altijd leuk meegenomen. Daarintegen is een gaatje van 3 ook zeer makkelijk weg te werken. VenV moest oppassen om niet te gemakkelijk te tweede helft in te gaan, en daar was iedereen het over eens.

Een paar minuten in de tweede helft werdt er een overtreding gemaakt in het voordeel van VenV. Pieter mocht aanleggen voor een strafworp, waar vooraf nogal wat twijfel over bestond. Pieter is niet bepaald een specialist in deze niet te missen kansen, maar deze keer werd hij goed benut. 4-8 in het voordeel van de junioren uit Garyp.

Na deze stand werd het minden. VenV werd slordiger, verspeelde ballen, en liet flamingo’s 4 keer achter elkaar scoren. De 4 goals voorsprong werd omgebogen naar een 8-8 gelijk spel. Dit was niet de bedoeling. Jan Jacob kwam met een verlossende uitwijkbal die er bijna ringloos in werd gelegd. Jammer genoeg liet Hester opnieuw een steekje vallen en liet haar dame wederom op afstand aanleggen voor de 9-9. Om dit goed te maken wist Pieter 2 maal achter elkaar de korf te vinden door een doorloopbal en klein kansje. Echter werd dit door Christa weggewerkt toen zij haar dame 2 maal kwijt was in het verdedigingsvak.

De tijd raakte op. De laatste minuut stond al bijna 2 minuten op het score bord, en de scheids had het fluitje al in z’n mond. 11-11 was het op dat moment, maar Peter kwam met het verlossende antwoord. In de laatste secondes liep Peter Stoffelsma om z’n heer heen, en wist met een bovenhandse doorloopbal de bal door de korf te gooien, en maakte daarmee het winnende doelpunt. 11-12 was de eindstand, en terecht!

Doelpunten: Pieter 7, Jan Jacob 2, Taede, Peter en Anne allen 1