🦠😷 Corona updates

UPDATE 29 april 9:33 uur

Jeugd, nog even wachten… ⚽️⚽️

Om daadwerkelijk te beginnen met sporten is de gemeente afhankelijk van het definitieve besluit (noodverordening) van de veiligheidsregio over dit onderwerp. In dit besluit zullen voorwaarden staan in aanvulling op de richtlijnen van de Rijksoverheid. De verwachting is dat dit besluit eind deze week wordt genomen. Pas dan kunnen we echt los met korfbal organiseren voor de jeugd.

UPDATE 22 april 13.50 uur
In de vergadering van maandag 21 april heeft het Bondsbestuur het volgende besloten over de afwikkeling van de zaalcompetitie:

Zaalcompetitie wordt niet uitgespeeld, geen kampioenen
De zaalcompetitie 2019/2020 wordt niet uitgespeeld. In deze competitie waren de slotfase van de Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames nog open, maar deze play-offs, finales en play-downs worden dus niet meer gespeeld. Er worden geen kampioenen uitgeroepen.

Alle fans, die reeds een ticket hadden gekocht voor de Korfbal Leaguefinale 2019/2020 in Rotterdam Ahoy, krijgen spoedig een bericht over de afwikkeling hiervan.

Stand is eindstand (en geen Tussenklasse)
Het bestuur houdt voor het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie vast aan het eerder genomen besluit ‘stand is eindstand’ en aan de toepassing van de promotie- en degradatieregeling. Er komt dus geen tussenklasse direct onder de Korfbal League en Reserve Korfbal League. De enquête over de mogelijke invoering van een tussenklasse onder de Korfbal League is ingevuld door 230 verenigingen. 155 verenigingen stemden voor een tussenklasse, 75 verenigingen stemden tegen.

Nadere informatie over de eindstand in het wedstrijd- en topkorfbal – inclusief totstandkoming én gevolgen – staat in de brief, die zojuist naar alle verenigingen is gestuurd.

~~~~~~~~~~~~~~

UPDATE 9 april 14:27 uur

Beste V&V’ers,
Helaas blijven onze deuren tot het einde van het seizoen gesloten. Hopelijk houdt iedereen het nog wat vol. Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag op de hoogte brengen van alle ontwikkelingen.

Beslissingen KNKV
Het KNKV heeft besloten dat de gehele veldcompetitie 2019/2020 als niet gespeeld wordt beschouwd. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten.

In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie 2019/2020 geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.

Bovenstaande maatregelen hebben geen gevolgen voor onze ploegen. Op het veld stond niemand op promoveren of degraderen en in de zaal waren alle ploegen veilig. Laten we hier later een feestje voor vieren!

Werkzaamheden accommodatie
Achter de schermen blijft men nog steeds bezig met het opknappen van de veldaccommodatie. De kleedkamers zijn inmiddels helemaal klaar en resten alleen nog een poetsbeurt. De buitenkant behoeft nog een likje verf. Bij deze de oproep: we zoeken 2 schilders voor de buitenkant. Graag melden bij Anne Nijhuis.

Gevonden/verloren voorwerpen
Na de grote schoonmaak zijn er veel kleren en schoenen gevonden die op dit moment geen eigenaar hebben. Deze spullen kunnen de komende twee weken nog opgehaald worden. Alles wat over is gaat naar het Leger des Heils.

Je schot onderhouden?
Wil jij je schot onderhouden in deze korfballoze periode? Dat kan! Leden van V&V kunnen palen, korven en ballen lenen. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Anne Nijhuis.

Doorlopende kosten, dalende inkomsten
Helaas heeft de coronacrisis financiële consequenties voor ons. Onze kosten lopen, ook nu, grotendeels gewoon door. Normaliter kunnen we de begroting sluitend maken door verschillende acties te organiseren die extra inkomsten genereren. Helaas ligt dit nu allemaal stil. Zo missen we dit jaar de inkomsten uit de traditioneel goedlopende oud-ijzeractie (bewaar het ijzer wel voor het najaar!). Ook missen we een voorjaar aan kantine-inkomsten. Dit is extra zuur, aangezien juist dit voorjaar de competitiewedstrijden voor de senioren in Garyp zouden plaatsvinden. Daar bovenop komen de gemiste inkomsten van de Jan Mulder bekerfinale.

We blijven de contributie innen
Deze uitzonderlijke periode moeten we met zijn allen door zien te komen. Daarom sluiten we ons aan bij het standpunt van de NOC*NSF. De kosten die we met zijn allen maken moeten we ook zoveel mogelijk met zijn allen dragen. Dit houdt in dat we de contributie de komende periode zullen blijven innen, ook al kunnen we op dit moment niet de diensten leveren waarvoor je betaalt. Kom je hierdoor in de problemen? Neem dan contact op met onze penningmeester via penningmeester@venv.nl. Samen kunnen we dan tot een oplossing komen.

Alle kleine beetjes helpen
Iedere euro die extra binnenkomt is natuurlijk mooi meegenomen. Zo kun je ons (nog steeds) helpen door alle online aankopen via Sponsorkliks te doen. Dit kost jou niks en levert de club extra inkomsten op.

Tot slot
We wensen iedereen heel veel succes en een goede gezondheid toe de komende tijd. Stay safe!
~~~~~~~~~~~~~~

UPDATE 24 maart 7:50 uur

Beste V&V’ers,

Helaas raakt deze coronacrisis ons allemaal. Van jong tot oud, van fit tot minder fit, van thuiswerkers tot zorgmedewerkers. Wij denken aan jullie en we missen jullie. Vooropgesteld: we hopen dat het met iedereen goed gaat, en dat het ook goed zal blijven gaan met iedereen. Blijf gezond! Denk om elkaar!

Juist in deze tijden van spanning en onzekerheid zou de V&V-familie voor velen een uitkomst bieden. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Even lekker naar buiten en weg van die 4 muren om je heen. Met je team 1 of 2 keer per week trainen en jezelf voorbereiden op de competitiewedstrijd van zaterdag. Fanatiek die wedstrijd ingaan en alles voor die winstpartij doen. Na de wedstrijd meteen de ranglijst erbij: zijn we al veilig? Of zijn we al kampioen? En laten we niet de sociale contacten vergeten. Even een drankje na de training en wedstrijd. Even in contact komen met dorpsgenoten die langs de lijn staan. Het lijkt een eeuwigheid geleden dat dit onze wekelijkse routine was.

Helaas gaat dit sociale en sportieve isolement nog langer duren. Gisteren, na de persconferentie van het kabinet, werd ons gemeld dat de volgende maatregelen van kracht zijn:

  • Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni.
  • Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie.
  • Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april.

Dit betekent dat ons sportieve verenigingsleven nog langer op zijn gat blijft liggen. Voor velen een ongekend grote domper, maar helaas kan het niet anders. De gezondheid van onszelf en anderen om ons heen is belangrijker. Laten we hopen dat het virus in juni zodanig is ingedamd, dat we ons sociale leventje in de zomer weer rustig aan kunnen oppakken. Dat de werkdruk van velen even omlaag kan. Dat de sociaal afgezonderde thuiswerkers eindelijk weer hun collega’s kunnen zien. En dat we met zijn allen rustig kunnen toewerken naar het nieuwe veldseizoen.

Misschien heeft het wel zo moeten zijn, want één van de eerste evenementen die dan plaatsvindt is ons 75-jarige jubileum. Laten we hopen dat we juist op die feestelijke dag samen mogen komen met heel de V&V-familie. Dan kijken we terug op 74,5 mooie V&V-jaren, maar ook op een zeer bewogen afgelopen half jaar. Laten we dan met zijn allen realiseren hoe belangrijk de vereniging eigenlijk voor ons is en dat het draaiend houden van zo’n vereniging helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Laten we dan proosten op onze vrijwilligers. Op de mensen die ons uit deze coronacrisis gehaald hebben. Op onze V&V-familie. Maar laten we dan vooral proosten op onze gezondheid en vrijheid.

Stay safe iedereen.

~~~~~~~~~~~~~~

UPDATE 23 maart 22.15 uur

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Oproep: sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ
KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

~~~~~~~~~~~~~~

UPDATE 19 maart 18.30 uur
Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

Ook de besluitvorming over de afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse (en de bijbehorende evenementen) én over de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april. Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen.

Het KNKV begrijpt dat alle korfbalverenigingen, korfballers en fans zo snel mogelijk duidelijkheid willen, maar rekent op begrip voor dit besluit.

~~~~~~~~~~~~~~

UPDATE 16 maart 21.00 uur
Het KNKV heeft kennisgenomen van de additionele maatregelen, die het kabinet 15 maart heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het huidige pakket aan kabinetsmaatregelen – ook gelet op de toespraak van premier Rutte van 16 maart – heeft voor dit moment de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Geen KNKV-finales en -evenementen op 4 en 5 april
Door de meest recente kabinetsmaatregelen kunnen de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy (4 april) en de Dameskorfbal Zaalfinale in Eindhoven (5 april) geen doorgang vinden op de oorspronkelijke datum. Ditzelfde geldt voor het Korfbalcongres, dat voorafgaand aan de Korfbal Leaguefinale gepland stond. Het KNKV onderzoekt of de wedstrijden en/of evenementen op een later moment alsnog georganiseerd kunnen worden.

Over de specifieke afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse én de bijbehorende evenementen neemt het KNKV uiterlijk maandag 6 april aanstaande een besluit of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

Wedstrijdkorfbal (zaal)
Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.

Breedtekorfbal (zaal)
Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft.

Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

Veldcompetitie
Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

Veel gestelde vragen en antwoorden
Het KNKV ontvangt momenteel logischerwijs enorm veel vragen en het lukt ons niet om iedereen persoonlijk antwoord te geven. Hiervoor vragen wij begrip van de betrokken verenigingen, korfballers en fans. Zodra er over de genoemde zaken meer duidelijkheid is, zal het KNKV voorzien in antwoorden op de meest gestelde vragen.

‘Met z’n allen het beste ervan maken’
KNKV-voorzitter Rob Meijer: “Dit is voor iedereen een vervelende situatie, waar we met z’n allen het beste van moeten maken. We zijn ervan overtuigd dat de maatregelen die we nu voor de competities treffen, leiden tot de in deze situatie best mogelijke scenario’s. We doen er als KNKV alles aan om onze verenigingen en leden zo goed mogelijk bij te staan en wensen iedereen veel sterkte bij de gezamenlijke strijd tegen het coronavirus.”

~~~~~~~~~~~~~~

BERICHT 12 maart:
Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

Deze maatregel volgt op de additionele maatregelen, die het kabinet 12 maart afkondigde in verband met het coronavirus én diens oproep om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Met deze maatregel volgt het KNKV het advies van het kabinet en sportkoepel NOC*NSF op.

Meer informatie over de consequenties van deze maatregel volgt zo spoedig mogelijk.